Ogrzewanie tylna szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, takie pytanie mam otóż, wymieniłem ostanio szybę tylną w cari i od tego czasu strasznie rosi się, nieraz spływają krople wody po niej, a na domiar złego ogrzewanie tylnej nowej szybki jest conajmniej kiepskie, działa tylko 1 nić dodam że jest to 2 od dołu nic. I stąd takie pytanie czy są jakies preparaty, które pomogą? czytalem ze jest ich pare dwu i jednoskładnikowych, ale czy na mój konkretny przypadek podziałają? Co może być powodem aż takiego roszenia się szyb? I czy zdarzyło się komuś żeby szyba pokruszyła się od zimna? oczywiście nie właczając ogrzewania na zamarźniętej szybie??

obstawiałbym na nadmiar wilgoci w samochodzie. mi takie coś się dzieje jak naniosę dużo śniegu i tego nie posprzątam przed roztopieniem.
a jeśli to się dzieje po wymianie szyby... to może jakoś niedbale to zrobili i gdzieś przesiąka?
osobiście zacząłbym od wysuszenia wnętrza.

ktos kiedyś pisał że szybka się posypała od mrozu
i to też tylna

tata w seicento umyl w zime, ciepla woda, przednia szybe... zaczela pekac, ale sie nie posypala.

a co do ogrzewania, to popatrz na nitki. jak dobrze sie przyjrzysz, to bedziesz mogl dostrzec, gdzie sa poprzerywane.

Cytat:
2009-01-13 17:08:03, kleeb pisze:
tata w seicento umyl w zime, ciepla woda, przednia szybe... zaczela pekac, ale sie nie posypala.

sie nie posypała bo jest klejona

Cytat:
2009-01-13 21:46:31, Suchy pisze:
sie nie posypała bo jest klejona

Suchy ale Ty jesteś złośliwy typ

jest klejona z dwoch warstw. miedzy tymi warstwami jest folia. mam znajomego szklarza i wiem co nieco o szybach