Jaki srodek do zabezpieczenia farby?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie,pomalowalem felgi sprayem typu chrom i chcialbym to jakos zabezpieczyc bo farba zacznie za jakis czas zchodzic.probowalem lakierem bezbarwny ale po pomalowaniu efekt chromu zanika i pojawia sie kolor typowy aluminiowy.czy jest jakis inny srodek do zabezpieczenia koloru przed narazeniem na zadrapania itp?

[ wiadomość edytowana przez: grabol24 dnia 2009-04-10 19:42:03 ]

Spray typu chrom ? Pokaż fotki jak ci to wyszło.

to poczekaj zaraz zrobie

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-04-10 19:35:53 ]
[ powód edycji: poprawienie fotki ]

Kolego grabol24, prosze o poprawienie tytułu na bardziej dotyczący Twojego problemu/zagadnienia.

Cytat:
2009-04-10 19:09:49, grabol24 pisze:
mam pytanie,pomalowalem felgi sprayem typu chrom i chcialbym to jakos zabezpieczyc bo farba zacznie za jakis czas zchodzic.probowalem lakierem bezbarwny ale po pomalowaniu efekt chromu zanika i pojawia sie kolor typowy aluminiowy.czy jest jakis inny srodek do zabezpieczenia koloru przed narazeniem na zadrapania itp? [ wiadomość edytowana przez: grabol24 dnia 2009-04-10 19:42:03 ]

kolego jezeli chcesz malowac felgi i uzyskac efekt super polysku musisz zainwestowac w takie cudo:

LAKIER

zaden spray nie nada koloru prawdziwego chromu, jezeli chcesz uzyskac efekt polysku tanczym kosztem pozosytaje ci tylko polerka...

[ wiadomość edytowana przez: srvrserver dnia 2009-04-10 19:49:00 ]

tylko ze ja chciany efekt uzyskalem tzn sa felgi z polyskiem(na zdjeciu moze tego az tak nie widac) i chce to teraz zabezpieczyc zeby nie zeszla mi farba i nie rysowalo sie

Kolego srvrserver proszę nie kasować powodu mojej edycji. Skoro teraz mogłeś poprawic link to czemu tego od razu nie zrobiłeś?

PS. Tego postu już Ci się nie uda skasować

Nie da się tego zrobić tym spreyem, albo pozostawisz sam sprey który de facto sie zetrze po kilku miesiącach, albo nałozysz lakier, nie wazne pistolet czy sprey i bedzie kolor srebrny, nic innego nie zrobisz.

Cytat:
2009-04-10 19:54:09, grabol24 pisze:
tylko ze ja chciany efekt uzyskalem tzn sa felgi z polyskiem(na zdjeciu moze tego az tak nie widac) i chce to teraz zabezpieczyc zeby nie zeszla mi farba i nie rysowalo sie

moze sprobujesz tym:

LAKIER

nigdy tego nie uzywalem, ale skoro kryje polerowane powierznie...

Pryśnij to normalnym bezbarwnym samochodowym, takim jak na metalika sie naklada! W sklepie z lakierami samochodowymi kupisz klar do pistoletu albo w spreyu