Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotroski05 BMW Friend BMW E36/Romet K125/S ... Łukowa | 2009-01-16 22:02:05 witam, chciałem was zapytac odnosnie mojej awarii w 320i z 92 roku. Witałem się w innym wątku ale witam jeszcze raz tych wszystkich którzy nie zostali przywitani otóż problem mam taki... Dziś wieczorem potrzebowałem "depnąć " no i zamiast z 3 włożyć 4 t o wbiłem 2 (niechcący, jakoś tak złapało, moja głupota) a że obroty miałem nie małe bo niecałe 6tys. więc silnik na chwile zawył, odrazu łożyłem 4 ale on jak by zdechł... wytracilem prędkosc, kontrolki się pozaswiecały jak na wlączonym zapłonie i tyle, kręcic kręci rozrusznikiem ale gdzies kompreche chyba traci. Iskra jest, rozżąd wporządku, jak kręce rozrusznikiem to nic nie stuka ani puka w silniku. Jutro sprawdze kompresje bo niemam w domu przyżądu do sprawdzania. Co może dolegać temu silniczkowi po takiej sytuacji? Zatarty? olej zmieniłem dopiero jakies 500km temu, na co się przygotowywać? poratujcie chociaż pomocnymi postami |
Piotr520 BMW 520i 24v Końskie | 2009-01-27 20:17:30 Jak napisal moj przedmowca pokrzywiles zawory. |
piotroski05 BMW Friend BMW E36/Romet K125/S ... Łukowa | 2009-01-28 22:23:52 ano to tak, auto stoi ponad tydzien u mechanika w kolejce.... niedługo ma byc grzebane i prawdopodobnież zawory pogięte, pytanie tylko czy wszystkie?.... Jeśli dół silnika nie ucierpiał i koszta remontu będą takie same jak gdybym zmieniał silnik to oczywiscie wole remont - bede wiedziec co mam a jeśli przewyższą neioczekiwanie remont to zmieniam silnik. Silnik jest juz dostempny uzywany, taki sam jak mój silnik 1500 i wymiana 600zł + olej i płyn. To minimalne założenie. Taki wybryk kosztuje.... Nic zapłace ehhh. |