Sprzedam samochód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Kupiłem Espero więc sprzedaję Poloneza
1600 GLI na wtrysku, 1995 r, jest u mnie 2 rok, jestem 2 właścicielem. Auto kupiłem od 70-latka, przebieg to 109tyś, rozrząd wymieniłem po kupnie przy 75 tys. Mechanicznie idealnie sprawny, przy mojej ekonomicznej jeździe mieściłem się w danych fabrycznych poniżej 7 l. ale w mieście palił średnio 7,5-8l. Jak na swój rocznik ma tylko kilka małych miejsc do zaprawek, zero rdzy na progach i podwoziu, bordowy metalik, alufelgi fabryczne 5 szt, autoalarm, centralny zamek, blokada skrzyni biegów. Jedyny mankament to niedziałający silniczek tylnej wycieraczki( padł kilka dni temu)

fotki mogę wysłać na maila bo szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak je tu zamieścić

ale pewnie zaraz się dowiem hehe

[ wiadomość edytowana przez: Mariotruck dnia 2009-01-28 18:27:18 ]

Cytat:
2009-01-28 18:22:24, Mariotruck pisze:
w mieście palił średnio 7,5-8l.

Chyba w Krużewnikach
U nas Poldon 1,6 tyle, że na gaźniku żarł ponad 11 w mieście

1 zł

Zawsze można sprawdzić. A 11 w mieście w rozklekotanym rzęchu wcale mnie nie dziwi. A jak cytujesz kolego to cytuj więcej. Wyciąłeś litry ale nie wrzuciłeś że jeżdżę EKONOMICZNIE. Chyba że nie kumasz co to znaczy, ale w takim wypadku bardzo mi cię żal.

15 zł

Cytat:
2009-01-29 20:51:33, Mariotruck pisze:
Wyciąłeś litry ale nie wrzuciłeś że jeżdżę EKONOMICZNIE.

Czyli kupujesz bilet miesięczny i płacisz z góry za rok jak mój pewien oszczędny kolega... ale jakie kraje on zwiedził to my ich nawet na globusie nie znjadziemy.

Cytat:
2009-01-29 20:51:33, Mariotruck pisze:
Zawsze można sprawdzić. A 11 w mieście w rozklekotanym rzęchu wcale mnie nie dziwi. A jak cytujesz kolego to cytuj więcej. Wyciąłeś litry ale nie wrzuciłeś że jeżdżę EKONOMICZNIE. Chyba że nie kumasz co to znaczy, ale w takim wypadku bardzo mi cię żal.

Aleś mi pojechał... Teraz zamknąłem się w sobie, siedzę w kącie i ssam kciuka.

Cytat:
2009-01-30 09:14:13, DeeJay pisze:

Ssę...

Cytat:
Ssę...

Bez obrazy
No to Ładnie

Cytat:
2009-01-30 09:14:13, DeeJay pisze:

Nie chodziło mi o to żeby po tobie jeździć. Tylko dziwi mnie że nie wierzysz że poldek może palić fabrycznie. A to już drugi którego mam i tamten też palił fabrycznie. Wcześniej miałem Trucka z 95 z tąd ten nick. Ale skoro nie wierzysz to n a odległość nie przekonam

Cytat:
2009-01-30 19:19:36, Mariotruck pisze:
Nie chodziło mi o to żeby po tobie jeździć. Tylko dziwi mnie że nie wierzysz że poldek może palić fabrycznie. A to już drugi którego mam i tamten też palił fabrycznie. Wcześniej miałem Trucka z 95 z tąd ten nick. Ale skoro nie wierzysz to n a odległość nie przekonam

mnie również palił fabrycznie... jak było niżej niż +5 Celcjuszy to ...16,5 LITRA (żeby nie było żem coś wyciął) ..

i żeby nie było ...przyznaję - to był rozklekotany rzęch rocznik 1997 (odebrany z fabrycznego placu w roku 1997, z giga przebiegiem jakieś 4 km a w chwili testu pomiarowego 2300 (dwatysiącetrzystakilometrów)

ooo ...i jeździłem nim w mieście (także)

z tąd takie rzęchotanie

Inny ton wypowiedzi, więc odpowiem.
W dużym, zakorkowanym mieście taki wynik jest nierealny. Poldek, który dorwała żona miał praktycznie nowy silnik. Na trasie nigdy nim nie jeździliśmy. Żłopał ponad 11 przy ekonomicznym trybie jazdy ( o ile to możliwe w korkach )
Jesteś jedyną osobą, którą znam ( zarówno z forum, wypowiedzi na FSO Club, jak i live ), którzy piszą taką abstrakcję.

Tak dla Twojego spokoju - fabrycznie moje auto powinno palić po mieście 11,0, a wychodzi 10, tyle, że połowa dystansu jest pokonywana o 6 rano kiedy jest pusto.

Poldek ma wpisane w instrukcji, że po mieście pali 8 litrów ?

Cytat:
2009-01-30 19:30:24, DeeJay pisze:
Poldek ma wpisane w instrukcji, że po mieście pali 8 litrów ?

Z tego co pamiętam,to Poldek ma wpisane 11,5 litra po mieście,ale.....
Gośka miała służbowego poldolota 1,6 GSI na wielopunkcie z przebiegiem 15.000km. W zimie palił do 15 litrów, w lecie jakieś 10-11 litrów.

Cytat:
2009-01-30 19:28:12, bogdan1 pisze:
mnie również palił fabrycznie... jak było niżej niż +5 Celcjuszy to ...16,5 LITRA (żeby nie było żem coś wyciął) .. i żeby nie było ...przyznaję - to był rozklekotany rzęch rocznik 1997 (odebrany z fabrycznego placu w roku 1997, z giga przebiegiem jakieś 4 km a w chwili testu pomiarowego 2300 (dwatysiącetrzystakilometrów)

Dla uściślenia - w przypadku poldolotów niekoniecznie przebieg determinuje poziom zużycia paliwa.

Cytat:
2009-01-30 19:30:24, DeeJay pisze:
W dużym, zakorkowanym mieście taki wynik jest nierealny.

Jakiekolwiek porównywanie spalania "w miescie" nie ma sensu - za dużo zmiennych.

Cytat:
2009-01-30 22:19:41, pyrekcb pisze:
Dla uściślenia - w przypadku poldolotów niekoniecznie przebieg determinuje poziom zużycia paliwa.

ale dla .."rozklekotania rzęcha.." jak najbardziej...i raczej to chciałem podkreślić przebiegiem w swej wypowiedzi

Cytat:
2009-01-30 19:19:36, Mariotruck pisze:
...... Tylko dziwi mnie że nie wierzysz że poldek może palić fabrycznie. A to już drugi którego mam i tamten też palił fabrycznie.....

Niedawno w discovery był film o tym jak producenci przeprowadzają testy zużycia paliwa według ADAC. Wszystko odbywało się w warunkach laboratoryjnych w określonej temperaturze z odpowiednio wyselekcjonowanym samochodem który był przymocowany do hamowni. W samochodzie siedział jakiś pajac który wykonywał posłusznie instrukcje wyświetlane na wielkim ekranie LCD. Oczywiście wszystkie zmiany biegów, prędkości itp. były dokładnie zaprogramowane i raczej niewiele miały wspólnego z rzeczywistymi warunkami. Pamiętam że potem testowali chyba mazdę 121 ale w normalnych warunkach drogowych i wyszło że co by nie robić to i tak dane fabryczne są poza zasięgiem normalnego kierowcy. Zresztą poczytajcie sami
klik

[ wiadomość edytowana przez: wacek99 dnia 2009-01-31 03:47:28 ]

Widzę że odzew jest duży
Szkoda tylko że zatrzymał się na spalaniu, ale cóż takie życie

Jeśli chodzi o dane fabryczne to znalazłem tylko w wydawnictwie WKŁ (Morawski) i to dla silnika bez wtrysku a mój jest na Abimexie:
cykl miejski 9,5
70km/h - 5,7
90km/h - 6,6
120km/h - 9,8

to co napisałem o swoim wynika ze spostrzeżeń, zawsze leję do pełna na tej samej stacji, więc wiem ile wlałem po ilu kilometrach.

A jeżdżę w zasadzie w okolicach Będzina, Siewierza. I w takim terenie palił mi do 8.

Kilka razy jechałem A4 do Legnicy powyżej 130km/h i też nie wyszło więcej niż 9.

To są moje spostrzeżenia z prawie 2 lat, możecie je traktować jako reklamę bo chcę go sprzedać, ale na to nie wpłynę

Pozdrawiam

to moze zapodasz jakies foty i cene tego??

A moim skromnym zdaniem, mówienie, przy sprzedaży samochodu, o tym ile pali jest nieporozumieniem, gdyż Tobie on pali koło 8 litrów, ale komu innemu będzie palił powiedzmy 11l/100km, bo ma cięższą nogę, bo często stoi w korkach, bo jeździ na krótkich odcinkach itd, itp.