Przekaznik wentylatora?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Mam problemik z przekaznikiem wentylatora... mianowicie jak wentylator sie wlacza (chlodnicy) albo wylacza to w skrzynce bezpiecznikow skwierczy...

Zamienilem przekazniki, psiknalem wd40 ale dalej to samo... jakies pomysly?>

Zaglądnij tam gdzie "skwierczy". Popraw wszystkie połączenia
z tyłu skrzynki bezpiecznikowe oraz wszystkie blaszki na które przychodzą bezpieczniki, moga być "zaśniedziałe" i z tąd te odgłosy smażonych frytek

NIe wiem o czym mówicie jaki przekaźnik wentylatora?? Chyba że w nowszych poldolotach jest to inaczej rozwiązane ale u mnie obwód wentylatora chłodnicy jest obwodem nie zabezpieczonym ani przekaźnikiem ani bezpiecznikiem podobnie jak obwód rozruchu
Ale oczywiście moge się mylić jestem już zmęczony a Morawski został w samochodzie więc nie mam go pod ręką

u mnie cyka,jak się wentylator włancza więc pewnie jest

zgadza sie wentylator est nie zabezpoeczony

ale tak czy inaczej skwierczy gdzieś przy skrzynce...

wlasnie skwierczy gdzies przy skrzynce... co to mzoe skwierczec? czyli ten przekaznik jest od wentylatora wewnetrznego?

Kurde i znowu jak wejde pod keirownice to przestanie skwierczec ehhh kofany poldolot

Oczywiście że w nowszych Poldach są przekaźniki od wentylatora (-ów). Niestety nie napisałeś jaki masz model. Tak czy inaczej jak już ktoś pisał, posprawdzaj przewody dochodzące do skrzynki z bezpiecznikami. Może któryś się zluzował.

94rok... oka dzieks kable posprawdzam