Woda w drzwiach (przez szyby) / jak zaradzić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wczoraj zdjąłem tapicerke przy okazji naprawy centralnego i zauważyłem że w czasie deszczu woda kapie po drzwiach i to sporo. Wiem że są dziurki na dole zrobione do odpływu no ale bez jaj... rdza zawita w niedługim czasie. Tam jest stale wilgoć. Woda dostaje się przez szybę (przy zamkniętym oknie, na dole - przy uszczelce)

Ktoś z tym skutecznie walczył?

Nie martw się - jak są drzwi dobrze zabezpieczone to nic im nie grozi. Ważne tylko żeby właśnie odpływy nie były pozatykane.

I te szmaty prawidłowo założone.

A ściślej folie. Jeśłi ich nie masz to radze założyć. Zwykła gruba folia przyczepiona pod wewnętrzny parapet.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

OLO o jakie folie chodzi? No niemam wogóle...ale w takim razie kupię tylko jakbyś mógł napisz gdzie je przymocować...i co one dają?

Jeszcze jedno pytanie, czym dobrze zabezpieczyć drzwi od środka?

[ wiadomość edytowana przez: bee997 dnia 2009-03-25 11:32:19 ]

Folie które zabezpieczają boczki - aby woda kapiąca z dolnej krawędzi szyby nie spływała po dykcie, tylko po tej właśnie folii na dół drzwi.

-----------------

Jeśli chodzi o przód: Jeden płat jest w tylnej części drzwi tak, że przeszkadza w dojściu do mechanizmu zamka. Drugi chyba na wysokości prowadnicy od szyby o ile dobrze kojarzę. Z tyłu niestety nie pamiętam.

Ja w parchotni dałem folie po całości. Potem "próba wody" - sprawdzenie czy nic nei cieknie na zewnątrz folii. Po prostu lanie z węża na zewnątrz drzwi.

-----------------

No właśnie ja nie miałem tych folii, dałem konserwacje, warstwę cienkiego styropianu na to folie i mam nadzieje że sprawa załatwiona.