[MKVII] Instalacja podgrzewania przedniej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem na podszybiu (po stronie kierowcy) takie złącza:

to jest instalacja od grzanej szyby? Jedno gniazdo jest wolne, a do drugiego podłączona jest jakaś wiązka - prawdopodobnie "chowa się" w prawym błotniku (od strony pasażera). Próbowałem ją wyciągnąć, ale nie chciałem zbyt mocno szarpać i niestety nic z tego. W okolicach akumulatora takiego gniazda CHYBA nie ma.

Zainspirowało mnie to i wydłubałem przełącznik od ogrzewania tylnej szyby:

niby mogła by to być ta instalacja...

Zakładając że mam instalacje od przełącznika do skrzynki oraz od skrzynki pod maskę to czego jeszcze potrzebuje (poza samą szybą oczywiście ) żeby to śmigało? W sumie i tak w niedługim czasie mam szybę do wymiany...

kolego a przekaźnik masz bo jest na bank potrzebny musi być za akumulatorem

Jeżeli mówisz o czymś takim, to nic tam nie widziałem. Powinien być do czegoś podłączony? Może wisi na tej wiązce w błotniku?

tak dokładnie o ten chodzi ale w błotniku to go na pewno nie masz musi być za aku jak niema musisz się w niego zaopatrzyć

No ok, ale to co odkryłem to jest instalacja od szyby? Bo samym przekaźnikiem to mogę sobie ewentualnie w głowe popukać. Gdzie w takim razie podpina się tą szybę od strony pasażera? W tą "uciekający w czeluści błotnika' wiązkę?

tak.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach