Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-04-20 00:23:18
W to nie wątpię, masz wiedzę, ale wizyta w krakowskim ASO ( dział sprzedaży samochodów nowych ) utwierdziła mnie jedynie w przekonaniu, że niektórzy ludzie są przyjmowani do pracy na zasadzie "bratanek szefa", "kolega Józka", "synowa wujka pani z recepcji" . Pan chciał mi wcisnąć nowego avensisa, nie będąc w stanie podać ani rozmiaru tarcz hamulcowych ( opisane w prospekcie ), ani rzeczywistego spalania auta, ani nawet przełożeń skrzyni biegów. Po każdym moim pytaniu następowała chwila ciszy, przebieżka do stojaka z folderami, nerwowe ich wertowanie, i stwierdzenie "nie podali" Też macie takich, czy to jedynie krakowska przypadłość ? Co do rozrządu jeszcze, u mnie rolki ( Koyo, NSK, GMB ) pasek ( Mitsuboshi ) i pompa wody ( AISIN ) co 100kkm, pozwalają spać spokojnie na tyle, że silnik bezkolizyjny, a robocizna własnymi ręcami, więc przynajmniej nie ma, że "pan Zenek coś nie dokręcił" pzdr [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2009-04-20 00:27:00 ] |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-04-20 09:55:14 A tak przy okazji mam pytanie ( bo sie jakoś miedzy wierszami nie moge doczytać) D-4D ( rocznik 2001 ) jest bezkolizyjny czy kolizyjny?
|
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-04-20 10:40:32 Jeszcze nie widziałem niekolizyjnego diesla
pzdr |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-04-20 11:04:26 hmm ..no może nie zastanowiłem sie na tym pytaniem Tak szczerze to mój pierwszy diesel w zyciu,zawsze jakoś miałem benzynki...
Pozdr. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-04-20 11:24:37
Diesel jest zawsze tak bardzo kolizyjny, ze nawet w tlokach sa podfrezowania na zawory.Wynika to ze stopnia sprezania,trzeba z jak najwiekszej objetosci cylindra zrobic jak najmniejsza objetosc pod koniec suwu sprezania. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-04-20 11:39:02 wizyta w krakowskim ASO ( dział sprzedaży samochodów nowych ) utwierdziła mnie jedynie w przekonaniu, że niektórzy ludzie są przyjmowani do pracy na zasadzie "bratanek szefa", "kolega Józka", "synowa wujka pani z recepcji" . Też macie takich, czy to jedynie krakowska przypadłość ? Co do rozrządu jeszcze, u mnie rolki ( Koyo, NSK, GMB ) pasek ( Mitsuboshi ) i pompa wody ( AISIN ) co 100kkm, pozwalają spać spokojnie na tyle, że silnik bezkolizyjny, a robocizna własnymi ręcami, więc przynajmniej nie ma, że "pan Zenek coś nie dokręcił" pzdr [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2009-04-20 00:27:00 ]
[/quote] To jest tak ze jak wlascicieel marnie placi i szuka wszedzie oszczednosci, to ma ludzi z lapanki na ulicy ktorzy siedza tam za kare Specjalisci maja to do siebie ze jak sie im nie placi to sobie pojda na garaze,bo klientow maja swoich,a niedojdy krzyzackie spuszcza uszy po sobie i zostaja potulnie . Oczywiscie u nas tez sa wszyscy krewni i znajomi krolika, niektorzy tez nie maja bladego pojecia o wyobrazeniu,ale musza byc i juz Natomiast mamy taki ruch w interesie ze taki dyletant by sie nie uchowal bo by go koledzy zadeptali,zanim by zdazyl zapytac ktora godzina. Oczywiscie zawsze jak sobie sam nie zrobisz to nikt ci tak nie zrobi to fakt...Serwis jest wlasnie dla tych ktorzy sobie sami nie potrafia. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-04-20 15:50:03 a ja kiedys pytalem sie w aso o prace to mi powiedzieli ze z doswiadczeniem tylko, a tu gosc z pasja i zainteresowaniem przychodzi, faktycznie bratanki, józki itp. pokutuja dalej ..... |