Ustawianie szyb pytanko MK V 1,8 16v CABRIO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko .Szukam jak ustwić szyby w kabrio i lipa jedno co znalazłem to schemat a z niego nie za bardzo łapie o co chodzi może ma ktoś z was foteczkę gdzie dokładnie znajdują się śruby mocowania szyby? cieknie mi do wewnątrz na łączeniu dachu to chyba wina ustawienia szyby zapomniałem dodać to jest MK5 1992 1,8 16v

[ wiadomość edytowana przez: Jools23 dnia 2009-07-04 09:30:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: Jools23 dnia 2009-07-08 18:32:21 ]

Zdejmij tapicerke i sam zobaczysz o co biega Ogolnie gora dol jest regolowana na mechanizmie - jest tam obok silniczka jedna sruba na klucz 10 . Nie mam ,zadnych zdjec - wrzuc jakas fotke mechanizmu to Ci zaznacze.
Wlasnie dzis zakladalem ele. szyby na przod i regolacja byla wskazana

Co do domykania drzwi poprzez pchanie szyby by ta weszla pod uszczelke - proste jak nie powiem co by sie tego pozbyc - trzeba podregolowac tylna prowadnice by szyba zmienila kat i pierwsze co nim same drzwi dotkna slupka wlasnie szyba swoim gornym naroznikiem dotknela slupka pierwsza i po nim sie slizgnela i weszla pod uszczelke dachu - sruba do regolacji dostepna bez sciagania tapicerki - przy koncu drzwi od spodu na klucz 10.

Superek dzisiaj napewno obadam i postaram się jakąś foteczkę zrobić ,a o tej śrubie na dole drzwi to nawet w tych śmiesznych schematach nic nie piszą muszę to obadać.

Proszę edytować tytuł wątku na zgodny z regulaminem działu.

Witam ponownie ,sprawdzałem faktycznie regulacja nachylenia szyby jest na spodzie drzwi ustawiłem ale muszę jeszcze ustawić jedną szybę troszkę wyrzej i nie wiem gdzie są śruby .
Załączam foteczki może znajdzie się jakaś pomoc.Jeśli ktoś by mógł to proszę zaznaczyć na foteczkach gdzie mam szukać tych śrób.

http://img407.imageshack.us/i/18906759.jpg/
http://img15.imageshack.us/i/58322212.jpg/

[ wiadomość edytowana przez: Jools23 dnia 2009-07-07 12:04:04 ]

Mam jeszcze jedno pytanko jaki polecacie zestawik do elektrycznych szyb wielki wybór i nie wiem co wybrać.

Cytat:
2009-07-08 11:28:18, Jools23 pisze:
Mam jeszcze jedno pytanko jaki polecacie zestawik do elektrycznych szyb wielki wybór i nie wiem co wybrać.

orginał jest przecież jeden...

Ja narazie mam otwieranie manualne ale bym chciał elektryczne i tylko się zastanawiam co warto kupić i czy wogóle warto manuala zmieniać na elektryke.

no to już zależy jedynie od Ciebie. Ja założyłem i jestem zadowolniony...ale nie kupuj żadnych uniwersali, jedynie orginał...

A ile się wykosztowałeś na oryginały?

ja kupiłem za 120, ale około 200 z włącznikami, przekaźnikiem i wtyczkami...
tylko zerknij, czy masz już wyprowadzone wtyczki właśnie pod tunelem środkowym

OK sprawdze pod tunelem bo na drzwiach wtyczka jest.Jak byś na taki mechanizm trafił na allegro to daj znać bo są ale jakieś zwykłe podróby.

Cytat:
2009-07-08 15:37:05, Jools23 pisze:
OK sprawdze pod tunelem bo na drzwiach wtyczka jest.Jak byś na taki mechanizm trafił na allegro to daj znać bo są ale jakieś zwykłe podróby.

wtyczka na drzwiach jest zawsze, kwestia tylko czy są piny i instalka w drzwiach... (u mnie nie było tylko pinów)
Ale sporo ludzi sprzedaje tutaj części, popytaj. Pamiętaj, że od 3D nie pasi do 5D i 4D.

W tym okienku to regulujesz:

A regulacja polega na przesuwaniu elementu zaznaczonego na zdjeciu zolta strzalka w kierunkach zaznaczonych niebieska strzalka (lekko popuszczasz by zrobilo sie luzne ale ,zeby Ci sie nie rozkrecilo)

do cabrio wsadzisz tylko orginaly. uniwersalna elektryka odpada, bo nie odkrecisz mechanizmow zeby schowac trzpienie od galek pod tapicerke. no chyba ze chcesz miec silniczki na wierzchu to ok alternatywa jest szukanie silniczkow od scorpio i wstawienie ich do recznych mechanizmow. pasuja tez silniczki od eska mk4. a w mk5/6/7 cale mechanizmy sa takie same.

co do ustawienia szyby - szykajki uzyj, jest watek razem z fotkami i opisem, co jak gdzie i w jakim celu

OOOOOOOo Super naprawde ekstra teraz to już wszystko wiem.Wielkie podziękowania koledzy