[ASTRA] -Wymina tarcz zegarów..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam dwie sprawy a mianowice chciałbym zmienic tarcze zegarowe na inny kolor i czy przy wymianie sciągac nowe czy zakładać nowe na stare oraz druga sprawa to jak sie sciąga skazówki ,bo rozebrałem wszystko i zatrzymałem sie na sciagnięciu skazówek od zegarów i nieumialem ich ściągnąc ,czy trzeba je przy sciaganiu obracać na zmiane w prawo i w lewo -pRosze o info w tej spRawie -dziekuje i pozdRawiam

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-09-07 09:43:15 ]

pyt1 - nie zakladaj tarczy na tarcze. zdejmujesz stara, zakaldasz nowa
pyt2 - wskazowka osadzona jest na trzepieniu. Jest kilka sposobow zdejmowania i zakladania wskazowek tak abys nie mial pozniej zaklamania na wskazaniach.
Wskazowka predkosciomierza (zdjemij kolek podpierajacy, daj wskazowce opasc. zaznacz miejsce spoczynku zdejmij delikatnie wskazowke np. widelcem,podwarzajac od spodu delikatnie uwazajac by nie naruszyc pozycji)

Wskazowka obrotomierza (ja robilem to za wlaczonym silniku. wiedzialem jaka jest wartosc obrotow jalowych, na nich zdjalem wskazowke zalozylem nowe tarcze i wskazowke nalozylem na ta sama wartosc)

Co do paliwa i temp. jest podobnie. stan paliwa i temp rowniez zapamietaj, zdejmij i osadz na te same wartosci. rowniez robilem to na zalaczonym silniku

[ wiadomość edytowana przez: taxi dnia 2009-09-06 11:37:31 ]

Wielkie Wielkie dzięki kolego za wyczerpującą odpowiedz-pozdRawiam