Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bisz Fiat 125p 1.6 ME Szczecin | 2009-11-03 15:11:05 posiadam taki map sensor. usiluje jakos dojsc organoleptycznie czy to w ogole dziala, gdyz jest mi potrzebne. Jak nie podlacze to pokazuje mi stale napiecie ok 3V) niezaleznie od tego czy zasysam powietrze czy nie, w roznych kombinacjach połączeń, takżę już nic nie wiem. moje pytanie : jaka powinna byc kabelkologia patrzac na zdjecie ? zasilanie masa i wyjscie ? |
leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2009-11-03 20:12:01 od lewej: masa, wyjście, zasilanie. |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2009-11-03 21:18:40 Obawiam się tylko że jak podłączałeś go na chybił trafił to mogło go raczej trafić... Lepiej poszukaj drugiego.
Zasilanie 5V. Sygnał zależny od podciśnienia jeśli dobrze pamiętam 4V przy ciśnieniu atmosferycznym i ok. 1V przy max podciśnieniu jakie wytwarza silnik. Zastosowałem kiedyś takiego MAPa jako zewnętrzny zamiennik wbudowanego w ECU roverowskie. Napięciowo działają analogicznie. Można go też zastosować jako czujnik elektronicznego Wakuometru przy podaniu stabilizowanego zasilania i podłączenia jakiegoś fajnego woltomierza. |