Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mofing Toyota Picnic Czestochowa | 2009-08-06 19:49:51 Dzieki za rade
Jak tylko sie z tym uporam to dam znac co bylo, ale teraz jestem w drodze bez klimy i wroce najwczesniej za 2 tygodnie. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-08-10 20:18:03 Sprawdź wtyczkę na kompresorze. Zdarzyło mi się raz, że klima się wyłączała, bo wtyczka nie kontaktowała.
pzdr |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2009-08-10 22:02:52 Na moje oko to za dużo czynnika załadowali. |
mofing Toyota Picnic Czestochowa | 2009-08-11 18:10:36 To na pewno nie za duzo czynnika, bo zanim naladowali bylo to samo.
Polaczenia elektryczne sprawdze w sobote to dam znac. |
rexsik Toyota Picnic Wrocław | 2009-09-24 09:41:44 Witam
Klime opróżniałem i nabijałem od nowa w tym roku i nic nie pomogło, w tamtym roku wymieniłem skraplacz niestety założyłem nie oryginalny, ale klima przez sezon działała prawidłowo, problemy zaczęły się w tym roku. Co do czystości skraplacza to dbam o jego czystość, myje go przy każdej okazji, jedynie co zauważyłem to że przy włączonej klimie działa tylko jeden wentylator, zastanawiam się czy nie zmostkować drugiego tak by działały dwa naraz, tylko nie wiem czy tak można, bo ten drugi włącza się tylko by schłodzić płyn chłodniczy, co ciekawe załączają się wtedy dwa wentylatory nawet jak klima nie pracuje. Dziękuję za pomoc pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-26 13:00:53
Mozesz miec skraplacz czysty,a glowna chlodnice zapchana i wtedy niema dobrego przeplywu powietrza,na dodatek podczas nabijania wchodzi mniej gazu niz byc powinno. Mialem ostatnio taka corolle cisnienia byly prawidlowe,a klima wlasnie sie wlaczala i wylaczala,chlodzila maxymalnie do15 stopni. Wystarczylo umyc chlodnice,a weszlo znacznie wiecej gazu i zaczela chlodzic do0 stopni. |