Zawiasy drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanei czy zawiasy drzwi do poloneza były takei same w plusia jak i w starszych wersjach bo gość w sklepie tłumaczył mi że do płusa sa nei osigalne a mie sie wydaje ze wszdzie były takei same?

Cytat:
2007-10-27 11:05:12, draiwer5 pisze:
mam takie pytanei czy zawiasy drzwi do poloneza były takei same w plusia jak i w starszych wersjach bo gość w sklepie tłumaczył mi że do płusa sa nei osigalne a mie sie wydaje ze wszdzie były takei same?

Czy osiągalne są same sworznie zawiasów drzwi do poloneza, czy trzeba kupować cały zawias? Jeśli są osiągalne, to mam pytanie. Ile to roboty, żeby taki sworzeń wybić, a potem wbić nowy?

Pewnie o wiele więcej niż odkręcenie i przykręcenie 4 śrub przy wymianie zawiasu.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A cały zawias to kosztuje kilka złotych...

Cytat:
2009-05-25 22:50:48, OLO pisze:
Pewnie o wiele więcej niż odkręcenie i przykręcenie 4 śrub przy wymianie zawiasu.

Gdyby tu chodziło o 4 śruby tylko, to nawet bym nie pytał. Najbardziej mnie wkurza konieczność ściągania błotnika i nadkola (niestety mam pourywane bolce i nadkole łapię na wkręty). Ale widocznie trzeba będzie. Miałem nadzieję, że może są jakieś inne możliwości.

Kupić zawiasy do Poloneza w Kielcach graniczy chyba z cudem. Udało mi się zamówić po 33 zł za sztukę, jutro się okaże, czy rzeczywiście przyjadą.

Ja już od dawna wszystko kupuję na Allegro, bo to szybciej i często 3-4 razy taniej niż w sklepie (to samo!).

Zawiasy przyjechały, nawet są od tego modelu. Jednak jeden ma już luzy jako nowy, idę w poniedziałek wymienić na lepszy. Jakość części jest coraz gorsza. Takie pytanie czysto teoretyczne: dlaczego na zawiasach do Poloneza jest odlane logo FSM?

Dlatego ze w maluchu byly takie same ?? ;P

witam przyszedł czas na zawias w moim drugim Trucku lewe drzwi dół może ktoś ma dostęp? Nigdzie nie moge znaleść a drzwi mi strasznie opadły i walą o słupek przy zamykaniu

Spytam w sklepie, w którym kupowałem w czerwcu. Może jest w stanie jeszcze to ściągnąć. Koszt wtedy był nie taki mały jak na Poloneza - ok. 40 zł za sztukę.
Tak poza tym to spytaj w firmieTubek, tylko nie wiem na ile to aktualne. Poza tym Moto-hurt,Polparts. Faktycznie, powoli robi się problem, jak na cały kraj tylko trzy firmy może mają.

[ wiadomość edytowana przez: MichalSW dnia 2009-10-10 14:58:07 ]

Właśnie zamówiłem w Polparts ,35zł +25zł kurier oby tylko dobry przysłali

Kolego wielkie dzięki za pomoc

Właśnie dostałeM (nie ten co trzeba)

Lepiej na jakimś szrot znaleźć, za parę złoty albo i za darmo.

Cytat:
2009-10-13 12:10:12, draiwer5 pisze:
Właśnie dostałeM (nie ten co trzeba)

To dzwoń do nich i reklamuj. Ja tak miałem z listwami progowymi i załatwiłem sprawę w Polparts bez najmniejszego kłopotu. Odesłałem towar na ich koszt, a potem dostałem właściwy.

Cytat:
2009-10-13 20:42:28, michalb77 pisze:
Lepiej na jakimś szrot znaleźć, za parę złoty albo i za darmo.

Jak masz szczęście to znajdziesz nie wybity. Ale w większości sa to tak samo zjechane zawiasy jak te, które chcemy wymienić. Nawet w sklepie musiałem zamawiać dwa razy, bo ten co przyszedł pierwszy jako nowy miał już delikatne luzy wyczuwalne w rękach. Taką mamy jakość i dostępność części. Wszystko jest dopóki nie jest potrzebne.

Dziś w końcu dostałem prawidłowy zawias jutro zamontuje

Kupiłeś nowy?