Wymiary tłoczka Carine E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Sprawa nietypowa ale czy ktoryś z szanownej kasty forumowiczów posiada może gdzieś jakieś wymiary tłoczka do przednich hamulców? Nie chcę specjalnie zdejmować koła i wyciągac tłoczka po to tylko aby pobrać wymiary i wsadzać go z powrotem następnie odpowietrzać i później znów rozmontowywać i montować nowy o ilę kupię. Także ma ktoś jakiś wymiar ??

Na zacisku masz podany rozmiar tłoczka.

pzdr

Z tego co patrzałem na zdjęcia (bo w tej chwili nie mam jak rozkręcić) to jest tam jakies oznaczenie "57 38" to o to chodzi ?

57 to średnica tłoczka
28 to grubość tarczy, mieszczącej się w zacisk

Na pewno nie jest tam napisane 38.

pzdr

Wielkie dzięki. Jak mi zaśpiewali cenę w toyocie za tłoczek to zacząłem się śmiać 162 zł z groszami za sztukę... na łeb padli. Będę zamawiał sobie nowe tłoczki bo niestety te już mają wżery zbyt mocne i blokują się już nieustannie. Uciążliwe jest to podczas poruszania się po mieście, bo na trasie tłoczki się cofają po przejechaniu paru km. Głównie prawy się blokuje ostatnio. Jeszcze raz wielkie dzięki ;]

Zaciski są takie same, jak w Camry z tego, co widzę.

Poszukaj sobie używanych, sprawnych, dwutłoczkowych, będzie przyjemniej zwalniać.

pzdr

Dla informacji... Dokładny wymiar tłoczka to 57,2 mm. Stare tłoczki były już zjechane trochę i miały miejscami wymiar 57,1 i lekko stawały przekosem i się blokowały i ciężko odbijały... Przy wkładaniu nowych już była różnica bo bez problemu weszły ze starymi trzeba było pokombinować chwilę nim wlazły.
Jeszcze raz z góry dzięki.

To jeszcze dla informacji pochwal się co tam wsadziłeś i za ile ?
Podróby (jakie? ) czy oryginały ?
Pozdro.

Marki nie pamiętam.. musiałbym podskoczyć do znajomego bo u niego leżą jeszcze opakowania od tłoczków. Kosztowały mnie 50zł za sztukę ale za to teraz nie szkoda mi silnika a to zazwyczaj jazda po mieście to dla silnika katorga była. A wymiar to podam tak jak było napisane na opakowaniu: 57,2 x 45,5 z tego co kojarzę. Takie tłoczki powinny pasować również do Camry i Verso.