[MkV] Cieknie p³yn ch³odniczy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam koledzy !
I znowu problem. Dolewam sobie p³yny do ch³odnicy bo widze ¿e w zbiorniczku co¶ uby³o. I wesz³o mi z 1 litr, po 2 tygodniach patrzê siê i znowu brakuje. Wiêc dzisiaj dola³em 1.5 litra p³ynu. Jadê chyba z 10 km patrzê i znów poni¿ej kreski w zbiorniczku wyrównawczy. Zagl±dam gdzie to cieknie i dostrzg³am ¿e jest wyciek z lewej strony silnika. Nie z ch³odnicy ale w³a¶nie po lewej stronie (patrz±c siê z przodu na silnik). Cieknie po pasku klinowym od alternatora tak ¿e te kropelni wpadaj± na ten pasek i troszkê chlapi±. Zagl±da³em to po oku dosta³em heheheee. I teraz powiedzcie mi czy tam znajduje siê pompa wody ? Bo jak tam to pewnie to jest w³a¶nie popma bo wê¿yki sprawdza³em i tam sucho. A lewa strona silnia ca³a mokra. Wiêc napiszcie czy pompa wody znajduje siê po lewej stronie silnika ?
Dziêki za pomoc.
Marcin

pompa wody

aha, czyli czeka mnie zdejmowanie rozrz±du i wymiana pompy. A umiecie w przyblirzeniu wyceniæ tak± us³ugê. Oczywi¶cie rozrz±du nie bede wymieniaæ bo robi³em to 30 ty¶ km temu.

pompa skf 200 z³ robota to zale¿y od mechanika ale ok 150-200 p³yn ok 60 z³ i wymien lepiej pasek rozrz±du bez reszty zeby nie strzeli³ czasem i to koszt ok 90 z³ i masz spokój na 50 tys jeszcze

Nie wiem gdzie ci skasowali 200z³ za Skfa

mo¿na kupiæ i za 130

Pompa wody okolo 100 pln robota 150 .
p³yn orginalny fordoski koncentrat 20 pln za litr(3 wejd±) lub zamiennik za 12 zwyk³y koncentrat