Szarpanie na niskich obrotach [125p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich użytkowników!
Tak jak w tytule. Samochód szarpie na niskich obrotach. Po włączeniu ssania szarpanie ustepuje.
Jakie mogą być przyczyny i jak sie ich pozbyć??

Co to znaczy na niskich obrotach? Na jakim biegu przy jakich obrotach? Czy chodzi Ci o nierówną pracę na biegu jałowym?

Silnik pracuje w równo na biegu jałowym.
Przy wolniejszej jeździe np. w korku kiedy sciagam noge z gazu zaczyna szarpac na biegu 2 i 3 niezaleznie od tego czy silnik jest ciepły czy zimny. Jak zaciagne ssanie to po zdjeciu nogi z gazu silnik dalej ciagnie a nie szarpie od razu. Tak samo przy przyspieszaniu, kiedy pomału dodaje gazu silnik szarpie, jak porządnie depne to działa w miare ok.
Wymieniłem gaźnik i pompe paliwa myśląc ze to problem z zasilaniem ale auto zachowuje się dalej tak samo.

[ wiadomość edytowana przez: Piegus dnia 2009-10-03 19:11:43 ]

Miałem podobny problem w poldku (93r). Wymiana elementów zapłonu pod maską nic nie dała. Po ostatniej awarii, gdy musiałem wymienić kostkę pod stacyjką objawy znikły

Witam Doradzam dobrą regulacje zapłonu i gażnika.( P.S a na 2 to Duzy zazwyczaj potrafi troszke poszarpać przy niskich obrotach choćbyś nie wiem co zrobił.oczywiscie wszystko w swoich granicach.

opoznij zaplon i bedzie po problemie. przekrec kopulke odrobine w prawo. tak co 1-2 mm, patrzac na obwod kopulki. probuj, powinno pomoc.