Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2010-12-08 12:20:46 Nigdzie nie znalazłem żadnych informacji o takim problemie. W ogóle, ten mój złom coś ostatnio odpie...ala, ma same problemy ze sobą mimo, iż tylko imituje samochód
Objaw jest taki, że mimo wyłączenia świateł, postojowe pozostają zapalone wraz z podświetlaniem kabiny. Przełącznik kierunków nie ma z tym nic wspólnego (odłączyłem go, a problem pozostał). Generalnie pierdolca można dostać, nie dość, że muszę przed dłuższym postojem zakręcać zawór gazu-bo przepuszcza i się odpalić nie da potem, to jeszcze wyjmowanie teraz bezpiecznika doszło by zabić podświetlanie i światła. Tak sobie myślę, że winny może być jakiś przekaźnik o ile idzie prąd do świateł/podświetlania przez jakiś. Najciekawsze jest to, że bez tego bezpiecznika światła i podświetlanie działają normalnie! Bo jest to bezpiecznik od radia-radio też w sumie działa bez niego...aczkolwiek nie pamięta stacji itp. Ma ktoś jakiś pomysł, albo miał już podobny problem? |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2010-12-08 17:50:46 Prawdopodobnie masz nieprawidłowo podłączone radio. (jeden z przewodów dochodzących do radia to linia 58, czyli ewentualne podłączenie podświetlenie radia) |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2010-12-09 09:01:28 Dzięki za rady, przełącznik już sprawdziłem, napisałem nawet o tym, nic nie daje. Z tym samochodem moim to coś się dzieje złego, jak się nie psuł w ogóle prawie to teraz sobie odbija. Dziś już podświetlanie jest ok, ale za to ciągle pali się kontrolka nie zamkniętych drzwi...Właśnie radio mam zamiar sprawdzić, choć przez 4 lata działało dobrze więc podłączenie jest ok, a przynajmniej było...
Tak...ciężko ukraść w tej chwili to moje espero Tyle sekretnych czynności do wykonania przed ruszeniem... |
as1799 Espero Gdynia | 2010-12-09 09:27:03 Wytrwałosci z kontrolkami drzwi to juz pikus napewno dasz rade |