[OGÓLNE]uszkodzona chlodnica!czy mozna kawalek jechac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie piatek 13 pechowy dzien... mam pecha przed chwila jadac do domu (nie bede tlumaczyl szczegułów bo nie o tym watek) gdy chcialem zawrócic nie zauwazylem kamienia i... i zahaczylem o niego lekki zgrzyt i mówie ku..a mam po zderzaku... :evilmialem moze 10-30 km/h) wycofalem wychodze patrze cos mi leci patrze pod maske niby ok patrze pod auto wycieka mi plyn z chlodnicy o dziwo uderzylem prawa strona leci z lewej strony... zerklem z prawej strony faktycznie lekko wygieta chlodnica i jej mocowanie i wezyki blisko(dochodzace do) niej powyrywane... akurat ojciec ma auto casco wiec zadzwonilem przyjechali laweta i mnie sciagnal pod dom.... i teraz niewiem co robic czy robic wlasnym kosztem czy wziac z autocasco...(tylko z tym jest maly problem) auto,oc i ac sa na ojca i ma mnie wpisanego ze bede prowadzil a jestem mlodocianym kierowca ojciec mówi ze bedzie mial gnój i znizki zabrane... wedlug ''laweciarza'' pi razy oko poszla chlodnica ale mówi ze cos innego tez moglo oberwac... wklejam kilka fotek moze ocenicie mniejwiecej co sie moglo uszkodzic... i jakie koszty naprawy (zderzaka nie liczac)

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-14 10:47:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-17 22:24:44 ]

wymień chłodnice na uzywke za ok 80 zł sprawną i zderzeak za ok 100 + lakiernik ok 130... możliwe ze pas albo coś masz do naciągnięcia delikatnie i po sprawie dolicz jeszcze 50 zł na płyn... w 400 zł się zmieścisz jak będziesz sam składał a niema tam nic trudnego i dalej w droge

a chlodnice pasuja z innych modeli czy musze akurat z konkretnego mam 1.4 95 mk7... czy ze starszego modelu 1.4 podejdzie??

tak czy inaczej zniżki zabiorą (10%) przy kolejnej polisie. Jeśli chcesz brać z AC to umów się z ojcem, że to on prowadził auto. Jeśli w ubezpieczalni zgłosicie, że ty to mogą wam kazać dopłacić zwyżkę za wiek.

tylko ze laweciarz juz moje dane sciagnal.. i wypisywal...
wiec chyba nie mam co zglaszac....

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-13 21:58:48 ]

a to jak do 1.4 to nawet taniej dostaniesz bo myślałem ze tak jak ja 16v.... musisz zobaczyć patrząc na szrocie ale raczej to samo bo silnik taki sam... różnią się tylko wtryskiem(mono i pełen)

jak patrzalem na allegro jest pelno do 1.4 tylko nigdzie nie pisze do jakiego modelu... tylko teraz mnie zastanawia... bo mi sie moze wydaje ze chlodnica lekko do tylu sie cofla... wiec co peklo mocowanie?? jak ruszalem zderzakiem to chlodnica tez sie poruszyla.

up..
chlodnica
a ta chlodnica pasuje??koles mówi ze jest od mk6 ale pasuje do mk5 i mk7...

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-14 10:38:29 ]

jak w temacie po uderzeniu chlodnica pekla i wentylator sie zacial.... moge w takim stanie podjechac okolo 2 km do mechanika??czy za duzo ryzykuje??

Jeśli nie wylewa się dosłownie wszystko to spoko, można jechać. Poza tym 2km to nie ma tragedii jeszcze. Po prostu obserwuj bacznie temperaturę silnika, jeśli zacznie się grzać to zjeżdżasz na pobocze i czekasz aż ostygnie, ew. ogrzewanie na maxa (może coś da jeśli będzie choć trochę płynu). Jeśli go przegrzejesz to jest bardzo niedobrze, bo może uszczelka pod głowicą siąść... ale taką odległość bez problemu przejedziesz. Pozdro!

chłodznica musi byc do mk7, ta 1.6 tez powinna pasować