[OGÓLNE]straszny pisk prawe tylne kolo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie dzisiaj jechalem w trase ok 30 km i bylo wszystko ok jednak jak wracalem z powrotem(ta sama droga) tak nagle sam z siebie zaczal wydobywac sie straszliwy pisk....nie wazne czy jechalem powoli czy okolo 100km/h i tak piszczalo i tak tylko wtedy glosniej ze mi az radio przegluszalo... podczas hamowania pisk ustawal chwile przerwy i znowu mocne piski... czyzby klocki... przeciez niedawno wymienialem caly tyl(samoregulatory,klocki i cylinderki) (dodam ze jak zajechalem na parking bylo kolo cieple) dodam ze kiedys mi tam raz po raz zapiszczalo ale tylko jak ''przepychalem'' samochód...
niewiem czy to wazne (ale chyba nie bo bylo caly czas) samochód stal teraz tydzien na parkingu...

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2009-11-20 23:05:48 ]
[ powód edycji: jocker9003 => regulamin się zmienił ]

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-21 10:04:28 ]

A linka od ręcznego się nie przycina ?

[quote]
2009-11-20 20:40:01, jocker9003 pisze:
czyzby klocki... przeciez niedawno wymienialem caly tyl(samoregulatory,klocki i cylinderki)

Ja kiedyś kupiłem sobie takie klocki że po miesiącu okładziny się poodrywały od szczęk..także warto sprawdzić...a zajmuje to chwilę

powiem ci skorpion ze czasami mam takie wrazenie bo czasami reczny nie zalapie... ciezko linke zmienic??potrzebny kanal do tego??

No niestety potrzebny ale można i bez tylko trzeba mieć wysokie podpórki + do tego rozbiórka bębnów, inaczej linki nie wymienisz.

a to moze byc ta nieszczesna linka na 100%??szczerze mówiac to problemy z tylem mialem od dawna zamontowalem caly tylni zestaw(cylinderki,samoregulatory i szczeki) i jest troszke lepiej! na zaciagnietym recznym moge normalnie ruszyc... a teraz jeszcze zaczelo piszczec a mozna ta linke jakos sprawdzic??

UP

A wymieniłeś sprężynki?
Podnieś koło w górę i ząbek po ząbku na ręcznym zobaczysz czy trzyma.
Według mnie jak by to były szczęki to by słychać było metaliczne tarcie a nie pisk.Może to łożysko się zblokowało.
Miałem taki manewr że sprężynka od eringa weszła w łożysko i je zblokowało.
A najszybciej zdejmij bęben i wiesz na czym stoisz.
pozdrawiam

Joker, a jak z łożyskiem? sprawdzałeś to albo wymieniałeś? też może być przyczyną.

szczerze reczny to mam taki ze jak podnioslem na lewarku (reczny zaciegnety) to kolo normalnie reke krece ale za to lewe tylnie to jest brzytwa.... zawsze mialem problem z tym(tylko i wylacznie) prawym kolem.... a jak to sprawdzic?? to lozysko po czym poznac ze jest do du..??

sorki ale sie nie znam jaka sprezynka od eringa??co to?

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-21 17:10:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-11-21 17:10:59 ]

Cytat:
2009-11-21 17:07:57, jocker9003 pisze:
sorki ale sie nie znam jaka sprezynka od eringa??co to?

To sprężynka która powinna być w pierścieniu uszczelniającym piasty koła.

A oto zestawik

[ wiadomość edytowana przez: warzywisko dnia 2009-11-22 08:56:56 ]