[MKV] Dziwne dzwęki z okolic wlewu paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponawiam zapytanie dotyczące dziwnego dzwięku przy wlewie paliwa (kombi gaźnik 1,6 + LPG) jest tam jakiś dziwny przedmiot przypominający wyglądem jakiś filtr paliwa wielkości bateri R20 z którego w nieregularnych odstępach czasu wydobywa się dzwięk przypominający włączającą się pompe paliwa dodam tylko że dzieje sie tak od niedawna wcześniej nawet nie zwróciłbym uwagi że tam jest takie dziwne urządzenie acha nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale od pewnego momentu wzrosło mi spalanie. Proszę powiedzcie mi co to za urządzenie i czy to ma coś wspolnego z gaźnikiem czy raczej z gazem LPG czy jest tylko w kombi ? podrawiam i proszę o odpowiedz

to moze byc odpowietrzenie

ok możliwe że masz rację ale dlaczego to słychać po wyłączeniu zapłonu,nawet kilka godzin po ostatniej jeździe. A wczoraj jak jak spawaliśmy ze szwagrem przy odłączonym aku tez się odezwało jak to możliwe?

Pozdrawiam

w takim razie to podluznica gada ze ja ruda zjada

heheheh no z tą podłużnicą to się nie pomyliłeś hehehehhe

Skoro to odpowietrzenie to jego praca nie ma nic wspólnego z podłączonym napięciem. To że co jakiś czas się odzywa znaczy tyle że membrana ma już dosyć.

Jest to bodaj zawor/filtr z zaworem do filtra weglowego, tedy przedostaja sie opary paliwa i trafiaja do filtra weglowego a dalej do silnika.

Odzywa sie jak? syczy czasem czy co sie dzieje?

w gaznikowcu filtr weglowy?

to nie jest syczenie raczej brzęczy jak silniczek i delikatnie drży jak brzęczy. To wogóle jest do czegoś potrzebne (autko jest z 91) można to usunąć albo naprawić ?jeśli tak to jak no i czy ma to wpływ na spalanie.

Dzięki

Dobra, jesli to faktycznie gaznik (co moze swiadczyc o pomyłce) to jest to tylko odpowietrzenie chyba z zaworkiem.
A co do objawow to raczej nie stworzy ono jakis problemow.

Jedynie to moze paliwo taptedy ucieka stad wzrost spalania, ewentualnie jakis wyciek gdzie indziej, pekniety zbiornik etc, stad jakies dziwne dzwieki.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-11-21 23:36:35 ]