[ASCONA C] Mocowanie silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały problem słyszałem kiedyś ze w ascona-ch z silnikiem wiekszym niz 1.8 i niektórych 1.6 sh podobno w wersji Gls wystepuje inne mocowanie silnika i oczywiście są długie wachacze. Co do tych drugich to nie mam z tym problemu ale co do mocowania ma problem ściągnełem sobie do przekładki 2.0 ascone i bety z niej chce przełożyć do 1.3 i jak patrze mocowania są takie same i nie wiem czemu tak jest ? skoro miały być inne punkty czy może różnica odległości jest taka mała ze nie jest to odrazu widoczne gołym okiem? Czy może jest to związane ztym że te bety idą z autka które też kiedyś zostało wyposażone z orginalnego 1.6 na 2.0 i były właścicie wykombinował jakieś inne łapy silnika które użył do montażu?
i czy w ogule taka łapa w konstrukcji powina się rużnić wykonaniem i jakością?

Roczniki porównaj.
Do 84 były jednakowe, od 85 w zależności od silnika ascony zmieniała się budowa wewnętrznych nadkoli.

Co do bud to obydwie są z 83r.
Czyli sukces nie będę chyba musiał przerabiać łap od silnika bo były właściciel zrobił to za mnie i pozostaje mi przespawać pas dolny żeby móc przykręcić długie wahacze ?
A czy pompa hamulcowa i maglownica z 1.3 wytrzyma czy i te części należy się przełożyć?

Pompy hamulcowe były takie same.
Co do maglownicy - nie wiem, ale wydaje mi się, że też powinny być takie same. Bo dlaczego miały być inne

Pewien nie jestem, ale maglownica powinna być taka sama.
Co najwyżej różnica w długości końcówek drążków może /a raczej powinna/ być.

i tak informacyjnie to z łapami nie było takiego problemu no może z samym zakupem bo to towar troszkę trudniej dostępny tak 3 dni czekania. 3 łapy niezależnie od silnika są takie same a ta jedna różni się dopiero od 1.6sh i to przedni lewy, na allegro można dostać i przy przekładce jest dobrze sprawdzić za wczasu czy nie będzie potrzebna któraś.
Co do maglownicy od vectry A 2.0 to pasuje bez problemu do budy z 1983.
pompy mogą się różnić tylko średnicą przewodów z układu hamulcowego.