[MKV] Frytura do diesla - ktoś jeździ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko jak w temacie, czekam na opinie.

Kumpel ma Volvo 850 w dieslu i leje fryturę do niego. Oczywiście po uprzednim usunięciu wszystkich cząstek stałych poprzez filtrowanie . Jeździ normalnie, poza tym że spaliny "pachną" frytkami

Sam osobiście widziałem jak gościu tankował mercedesa vito pod Biedronką.
Faktycznie czuć było frytki jak odjeżdżał

Luckyboy, mówisz o fryturze takiej "przepracowanej" z restauracji??

Cytat:
2010-06-28 18:45:20, MaRRecki pisze:
Luckyboy, mówisz o fryturze takiej "przepracowanej" z restauracji??

Dokładnie taką mam na myśli, trafiłeś w "10-tkę" Jest cieplo, kolega zna szefa restauracji itd

Cytat:
2010-06-28 20:04:13, luckyboy pisze:
Dokładnie taką mam na myśli, trafiłeś w "10-tkę" Jest cieplo, kolega zna szefa restauracji itd

No tak myslałem bo frytura normalnie kosztuje nie mniej niż 5zł za litr więc to żaden biznes, a tak to inny temat. Niestety nie wiem jak się na tym jeździ

Jeździ się jeździ. Ktoś kiedyś tu na forum pokazywał filmik jak wkłada rurke do butelki z olejem i pokazywał jak silnik pali dalej. Olej nie spalony tylko taki z butelki.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Cytat:
2010-06-28 20:42:25, Kleszczak pisze:
Jeździ się jeździ. Ktoś kiedyś tu na forum pokazywał filmik jak wkłada rurke do butelki z olejem i pokazywał jak silnik pali dalej. Olej nie spalony tylko taki z butelki.

Ten wątek chyba??

Silnik ten sam więc może autorowi wątku coś pomoże

Cytat:
2010-06-28 21:02:00, MaRRecki pisze:
Ten wątek chyba?? Silnik ten sam więc może autorowi wątku coś pomoże

Dzięki za linka