[MKVII] Zanik ogrzewania wnetrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.Wskazowka tempereatury na polowie, nawiew ustawiony na 2 i jezdzimy.Potem poczulem ze ogrzewanie zaczyna momentalnie spadac jakby ktos zaczol sie bawic regulacją, dodam ze jechalem sam i panuje nad ciałem. Temperatura wydobywajaca sie z nawiewow zaczela byc z gorącego letnia a potem juz chlodna. Po jakims czasie okolo 5 minut wrocilo do normy. Wie ktos od czego to moze byc??

Brak plynu w zbiorniczku i w zwiazku z tym zapowietrzanie sie.

Mój kolega kiedyś miał takie objawy. Powodem były zanieczyszczenia dostające się do nagrzewnicy z układu chłodzącego - blokowały przepływ ciepłej wody. W końcu w ogóle przestało grzać i trzeba było wymienić zapchaną nagrzewnicę.

Niski poziom płynu ,lub co gorsza padnieta uszczelka pod głowicą .

Cytat:
2010-02-09 19:52:18, Seba pisze:
Brak plynu w zbiorniczku i w zwiazku z tym zapowietrzanie sie.

dokłądnie tak, miałem to samo, płyn uzupełniłem , grzeje jak ta la la

A może to termostat się zacina lub czujnik temp. ???????/

sprawdz pod fotelem pasagera czy nie ma mokro jesli tak to znaczy ze masz do wymiany nagrzewnice .
zapal silnik przejedz sie nie szalej stan gdy zagrzejesz silnik otwórz maske złap przewód idący od chłodnicy do termostatu jesli jest nabuzowany znaczy ze układ ci sie zapowietrzył otpowietrz jesli nadal to samo a płyn i olej w pożądku , to uszczelka pod głowica do wymiany ! poprostu gdzies wpuszcza lewe powietrze pozdrawiam

Dzieki chlopaki, z tego co tu wymieniliscie najlepiej pasuje na stan plynu w zbiorniku.Odkad wymienilem zbiornik po dzwonie to ile bym nie lał to i tak gdzies ucieka.Ale nie ucieka wezami czy chlodnica tylko gdzies ze zbiorniczka bo w miejscu gdzie sie juz konczy zbiornik plyn jest a po calosci zbiornika nie ma. Mechanik mowil ze moze jest jakis rozszczelnionyalbo przecieka na zgrzewie posrodku. Jutromusze zerknac na stan plynu.Jeszcze raz dzieki.

A ja bym się pospieszył bo jak jeździsz bez płynu to może Ci szlag trafić głowice. Zdeformuje się albo co gorsza pęknie na zaworach bo się przegrzeje i koszty wzrosną troszkę

Wiem wiem, moze byc lipa. Musze poprostu wymienicten zbiornik.

Problem jest rozbudowany. Mam podobny i jestem na etapie walki, ale na razie ją przegrywam.

[ wiadomość edytowana przez: kylo32 dnia 2010-03-03 12:58:47 ]