Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-10-14 23:30:10 U kumpla w plusie (1.6 GLI Bosh '97)- wylącza silnik stacyjką, wyjmuje kluczyki a silnik chodzi dalej, jak gdyby nigdy nic.
Ale to nie koniec - naciska hamulec i silnik gaśnie (samochod jest na luzie wiec nie jest to wylaczenie silnika przez zablokowanie kół) |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-15 00:23:42 Moim zdaniem trzeba przeciscic swiece a najlepiej wymienic na inny typ
jak wiadomoswiece maja dwie charaktrystyczne temperatury a jedna z nich jest temperatura samooczszczania Jezeli je wyjmie i beda zafajdane to niech pomysli nad zmiana a jezeli beda czyste to .... sie pomysli |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-10-15 08:19:10 Swiece ma nowe, ale i tak nie sądze zeby to moglo od swiec zalezeć. |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-10-15 11:08:18 Nie gasnie wogóle moze chodzic i chodzic - no chyba ze nacisniemy stop.
Ale co do bezpiecznikow- tak to moze byc to - koles ma prawdopodobnie zwarcie na ogrzewaniu tylnej szyby , wlozyl 20 czy 30 A bezpiedznik i zaczelo topic jego obudowe , jednoczesnie przytopilo troche skrzynke z bezpiecznikami w tym miejscu. Teraz ten bezpiecznik jest wyjety. Powiem mu zeby to posprawdzal (chociaz znajac zycie to on mnie poprosi abym sprawdzil , bo w sumie to on na elektryce nie zna sie wogóle) Dzieki za odpowiedzi, zobaczymy co z tego siei dalej urodzi |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2002-10-15 16:47:01 Ja się dopisze, że niedawno miałem przypadek z cyklu niegasnący silnik, i stopiona okazała się kostka przy stacyjce - nie rozłączała zapłonu. Chyba nie działał u mnie ten trick ze stopem, trzeba by się zastanowić czemu wciśnięcie pedału hamulca działa w ten sposób, śmierdzi mi tu jakimś zwarciem, kwestia - gdzie ono...
PZDR. |
Klaudek Polonez Caro+ Warszawa | 2002-10-15 19:03:25 A ja jestem zdania ze ten poldi ma tyle werwy ze niechce stac tylko jezdzic, jezdzic.... |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-15 23:10:24 Co racja to racja zamiast sie zastanowic dlaczego tak jest niech sie zastanowi skad wziasc kase na paliwo Mnie tez czasem nie gasnie silnik ale wtedy ( po wyjeciu kluczykow) swieci sie kontrolka ladowania a naciskanie hamulca nic nie daje przypuiszczam ze to stacyjka ale nie wymieniam bo to juz bylaby druga w ciagu 3 lat poprzednia zablokowala kluczyk i nie dal sie przekrecic |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2002-10-15 23:22:38
To już napewno stacyjka, u mnie też paliła się kontrolka ładowania. Rdt szczerze radziłbym wyjęcie i obejrzenie tej stacyjki, albo kupienie na zapas "do bagażnika", bo koszty ściągania polda z trasy mogą być dużo wyższe... |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-16 00:54:01 nie jezdze w trasy ale z tego co wiem powinien dzialac juz klubowy assistance wiec moze nie bedzie zle
Jak bym mmial wolna kase to wolalbym szczerze mowiac go zatankowac a kostke fakt musze oblukac z bliska |
Poldek Polonez Ostróda | 2003-05-05 11:40:32 Panowie dlaczego po wyjęciu kluczyków ze stacyjki silnik nadal pracuje ? Oczywiście nie zawsze. Raz na jakiś czas. I od czego to zależy? Gaśnie w momencie naciśnięcia hamulca lub po ok 15 sek. Zauważyłem to w aucie moim z 97 (silnik GLI) i w Poldku wujaszka z 99 (silnik GSI). Jakaś fabryczna niedoróbka czy czemuś ma to służyć ?? Tylko czemu ? |
Punko Polonez 1.6 GLE + LPG Lublin | 2003-05-05 14:48:44 Z racji, ze edukuje sie w szkole samochodowej pozwole sie dopisac do posta poniewaz przerabialem ostatnio podobne sytuacjie. Oto cytat z ksiazki jaka moze byc przyczyna nie gasniecia silnika po wyjeciu kluczyka :
Pozdrawiam |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-05-05 17:51:41 ad 4 w gli odpada. Mój tez pracował po wyjeciu kluczyka (mam gli) a sprawe załatwilo zablokowanie termostatu powietrza na branie tylko zimnego powietrza. |
Wyrwizab (M) x | 2003-05-05 21:10:41 Ja dodam ze zrodlem samozaplonow moga byc przegrzewajace sie elementy w komorze spalania - np. metalowa czesc uszczelki glowicy, grzybek zaworu, itp. |