Nagłośnienie BOSE z Omegi B/BFl do Omegi A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam może głupie pytanie, czy taki zestaw jak np ten:
http://www.allegro.pl/item924197804_opel_omega_b_system_bose_okazja_oryginal.html
dałoby się zamontować w Omedze A? I przy okazji pytanie jak wydłubać głośniki te na podszybiu?

głośniki na podszybiu wydłubujesz po zdjęciu maskownic, przygotuj krótki śrubokręt i długą szyję do zerkania przez szybę od zewnątrz

czy da się z B do A - nie wiem, ale sam upchałem w A 16cm na dystansach z przodu, z tyłu weszło 6x9 też na dystansie - te głośniczki z aukcji wyglądają o wiele skromniej więc powinny wejść

Cytat:
2010-03-09 21:05:59, DaZmud_9 pisze:
Witam Mam może głupie pytanie, czy taki zestaw (...) dałoby się zamontować w Omedze A?

Jest jeszcze inne pytanie: czy warto. Bose jest znane mniej z tego, że wkłada jakieś super komponenty, a bardziej z tego że z ekonomicznej klasy klocków zestraja układ pod konkretny samochód. Hint: wzmacniacz/procesor dla sedana i kombiaka są inne. Ponieważ B jednak dość się różni od A (wytłumienia itd.), to wynik przekładki może nie być rewelacyjny.

Ponadto trzeba pamiętać, że przepychanie oryginalnej grubej wiązki to może być niezła rozrywka, a zmieniarka ma już swoje lata i bez startowej konserwacji pewnie będzie kaprysić. Daje rady z CD-R, ale oczywiście o MP3 zapominasz.

A ten zestaw można odpuścić, brakuje w nim CCR800, czyli fabrycznego head-unit'u. CCR800 to CCR600 bez stopnia mocy.

No i to się nazywa konkretna odpowiedź No to teraz inaczej co za głośniczki tam wepchnąć, żeby grały lepiej niż seryjne, a były w niezbyt wygórowanej cenie. Najlepiej 400-500zl No i czy oryginalna instalacja się nada pod nowe głośniki?