Pokrywa zaworow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc.mama pytanie czy pokrywy zaworow o wektry 2,5 benzyna pasuja do omegi 2,5 benz.chce wymienic na metalowe i stad moje pytanie

Pasują, tylko wlew oleju jest niewygodny.

dzieki.wlasnie tez zauwazylem to jest bardziej przy podszybiu

Cytat:
2010-03-14 17:56:22, zbych_47 pisze:
dzieki.wlasnie tez zauwazylem to jest bardziej przy podszybiu

Delikatnie powiedziane, nie wlożysz tam kominka bo się nie zmieści. Ja dolewam przez lejek długi

chodzi mi o to czy dobrze uszczelnia jest metalowa a nie mam juz sily na zalane ciagle swiece ostatnio wymienialem uszczelki skasowali mnie po stowie za jedna razem z robota 300 stowy i nic dalej leci a nawet jeszcze gorzej

Zacznij od udrożnienia odmy, przy zapchanej nawet metalowe dekle nie pomogą

wlasnie to bylo powodem wymiany uszczelek w zime gdy bylo ponad 20 na minusie wywalilo mi uszczelki mechanik powiedzial ze zamarzla mi odma i dlatego je wydmuchalo ledwo dojechalem na resztkach oleju do roboty wiec chyba odma jest czysta tak mi powiedzieli a stalo sie to niedawno 2 3 m[-cetemu

dodam jeszcze ze mam przeciete dekle.gdzies czytale ze tak jest trohe lepuiej ale to gowno prawda

jesli masz zamiar zalozyc pokrywy od vectry to zamien je stronami lewa na prawa i wtedy nie bedzie problemu z wlewaniem oleju,
tak jak Immo napisal czysta odma to podstawa i ten plastik na kolektorze dolotowym tez musi byc drozny,
no najwazniejsze jesli uzywasz pokryw od omegi trzeba urzyc uszczelek z ASO bo te za 20 czy 30 zl to wystarczaja na tydzien.
przy wymianie pokrywy dociska sie na 8NM a nie na oko i najlepiej zeby auto postalo kilka godzin po wymianie.

mechanior kupil uszczelki po 100 za jedna wszystko czyscil mowil ze jest ok.dzisiaj jechalem zaczal mi szarpac wiec musze wylac ze swiec olej tak jak ostatnio.dzieki za podpowiedzi

mechanik ci wszystko poczyscil a masz olej w gniadach swiec???
chyba cos nie tak.
bez ruznicy ile zaplacil za te uszczelki moga byc i po 200pln , uszczelki GM sa z innej gumy no i nakladanie sylikonu tylko w odpowiednich niejscach a nie gdzie popadnie lub jak wiekszosc robi cienka warstwa po calosci.