Kontrolka oleju w picnicu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może mi poradzić? Mam Picnica 2.0, 1999r.
Zapaliła mi się kontrolka oleju, koloru pomarańczowo-żółtego, trochę boję się jeździć z zapaloną... jest jeszcze podobna kontrolka ale czerwona, ta oczywiście gaśnie po rozruchu.
Olej mam jak i wszystkie pozostałe płyny... podejrzewam elektronikę, czy ktoś z Was miał podobny problem?

Cytat:
2010-04-26 10:24:11, pic-nic pisze:
Czy ktoś może mi poradzić? Mam Picnica 2.0, 1999r. Zapaliła mi się kontrolka oleju, koloru pomarańczowo-żółtego, trochę boję się jeździć z zapaloną... jest jeszcze podobna kontrolka ale czerwona, ta oczywiście gaśnie po rozruchu. Olej mam jak i wszystkie pozostałe płyny... podejrzewam elektronikę, czy ktoś z Was miał podobny problem?

Dolej olej.

Cytat:
2010-04-26 10:39:13, Perzan pisze:
Dolej olej.

Dolej ale nie olewaj Jezeli stan oleju w normie to instalacja lub czujnik w misce.

Cytat:
2010-04-26 11:26:44, Bigelektron pisze:
[...]Jezeli stan oleju w normie to instalacja lub czujnik w misce.

Ta gadzina potrafi zaświecić przy równej jeździe 2000rpm nawet jak ma się 1/2 stanu oleju
Pozdro.

oleju nie muszę dolewać... czujnik poziomu oleju się wykończył... czy ktoś ma do sprzedania? nr oryginału 89491-44010

Jak to wykończył ?
Poszukaj tu jak go zreanimować, bo kiedyś było opisane dokładnie jak to zrobić. Jest prosty jak budowa cepa, tylko trzeba uważać przy wyjmowaniu żeby pływaka nie pokruszyć.
Pozdro.