Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
agigaw Warszawa | 2009-09-01 16:28:25 dodam że chodzi o Avensis 1,8 03' II wersja |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-09-01 16:39:46 moze radio bylo kiedys kombinowane i teraz nie łączy jakiś kabelek od głośników. Nie wiem czy przypadkiem wszystkie głośniki nie mają wspólnej masy |
agigaw Warszawa | 2009-09-01 21:08:30
tak mam, a to ma jakiś związek? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-02 00:10:18
Zasadniczy Masz pewnie zestaw Bluetooth z funkcja wyciszania radia.Czesto sie zawieszaja centralki,zwlaszcza jak sa zle podlaczone,trzeba centralke wypiac z zasilania,to radio zacznie tez grac. |
agigaw Warszawa | 2009-09-02 08:37:47
dzięki za podpowiedź, co prawda mam zwykły zestaw (nie Bluetooth) ale sprawdzę to. Jak tam się najlepiej dostać? pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-02 22:29:08
Zwykle zestawy rzadko sie zawieszaly,ale jezeli miales funkcje wyciszania radia podczas rozmowy,to jest mozliwe ze sie cos zepsulo.Najlepiej wyjac radio i odczepic kabelek z wyciszenia- taki dolozony najczesciej zolty. |
agigaw Warszawa | 2009-09-02 22:36:55
Dzięki za info Czy ten kabelek idzie od centralki zestawu? I czy wystarczy że odkręcę dwie śruby na dole panelem nawiewu żeby wyjąc radio? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-02 22:48:08
Radio jest na 4 srubach -2 na gorze po wyjeciu listwy z uchwytem na napoje,i dwie na dole po wyjeciu panelu z oslona na dzwignie zmiany biegow. Moze latwiej bedzie znalezc centralke zestawu,przewaznie jest na dole pod radiem widac ja po wyjeciu panela z oslona dzwigni zmiany biegow.Czasem jest tez za schowkiem od strony pasazera. |
agigaw Warszawa | 2009-09-02 22:56:42
Jeszcze raz wielkie dzięki Dam znać jak cos podziałam |
agigaw Warszawa | 2009-09-05 22:50:32
Niestety nie pomogło. Odłączyłem centralkę od zasilania i nic. odłączyłem żółty kabelek i tez bez zmian - radio milczy. Sprawdziłem też bezpieczniki i są OK. Co jeszcze może być przyczyną? Czy mam kupować nowe radio? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-06 12:14:12
Trzebaby jeszce sprawdzic rezystancje glosnikow wraz z instalacja mierzac na wypietych kostkach z radia ,jezeli wszystkie maja po 4 ohm lub powyzej,to dobrze.Wazne aby ktorys nie mial ponizej np3.1 ohm lub co gorsza zwarcie do masy.Wtedy mozliwe ze zadziala zabezpieczenie koncowki mocy jezeli jest i odetnie fonie. Jezeli glosniki wyjda ok to radio padlo. |
agigaw Warszawa | 2009-09-07 18:41:10
szukam szukam i nie mogę znaleźć schematu kostki, czy masz może takowy i możesz zamieścić? Prosić |
agigaw Warszawa | 2009-09-07 22:21:32 no w końcu znalazłem ale na wszystkich 4 głośnikach było w granicach 4 - 3,9 ohm. Zastanawia mnie tylko jedno, czemu radio działa a nie daje dźwięku? co tam poszło?
No i czy warto naprawiać? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-08 21:43:55
Wazne tez czy zaden z z obwodow glosnikow niema zwarcia do masy auta.Jezeli nie to radio padlo. Co moglo ? w Ave raczej rzadko sie psuja radia.W Corolli owszem tam wiem ze trzeba przelutowac procek i dziala. A jak krecisz impulsatorem od glosu to wyswietla poziom glosu na wyswietlaczu?? Jak masz stacje lutownicza to przelutuj wszystko co popadnie od impulsatora do procesora i z procka na koncowke mocy. Jak niemasz to Alllegro. |
agigaw Warszawa | 2009-09-08 22:37:35 dziś wracając, podczas jazdy, radio zaczęło grać jakby nigdy nic! pojęcia nie mam co sie stało. zauważyłem to kiedy wyjąłem telefon z zestawu gł. (słuchałem muzy z telefonu) i nagle usłyszałem jakiś szum a radio było włączone więc zacząłem szukać jakiejś stacji ale nic, przełączyłem na cd i odezwała się piękna muza "Iron Maiden" z płytki w radiu!!!
Później okazało się że wczoraj przy składaniu wszystkiego do kupy nie podłączyłem anteny Teraz wszystko gra!!! ale co to było? czy powtórzy się jeszcze? nie wiem. Odkładam temat do ewentualnego następnego razu. dzięki Ci Bigelektron za pomoc!!!!!!! |
urbanadr Tarnowskie Góry | 2010-04-12 18:00:36 Ja mam taki sam problem
1. Działają wszystkie funcje ale nie ma dźwięku 2. Jak kręce impulsatorem to nie ma zadnego efektu (nie wyświetla sie poziom głośności) 3. Również brak reakcji na przyciski kierownicy 4. Sprawdzałem rezystancje głośników 4 OHmy 5. Nie mam i nigdy nie miałem zestawu głośnomówiącego 6. odpiąłem radio od zasilania ale to nic nie dało Prosze o pomoc |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-04-12 20:38:57
W jakim samochodzie z ktorego roku??? |