Problem z ABS VSC w Avensis 2.2D4D 2005r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem z ABS w avensisie z 2005r.
Po włączeniu zapłonu na liczniku świecą się kontrolki ABS,VSC,TRC OFF.Usterka podobno powstała samoistnie.
Po zrobieniu zworki pokazuje błąd 88.
Co to może być?

Proszę o pomoc....

Trzeba skalibrowac punkt zerowy kola kierownicy.
Regulowales geometrie,albo wpadles w dziure tak ze teraz kierownica stoi troche inaczej niz przedtem podczas jazdy na wprost?

Tak kierownica była przesunięta,była robiona zbieżność,teraz kierownica jest na wprost.
A jak mogę skalibrować ten czujnik???

[ wiadomość edytowana przez: gacekkolo dnia 2009-09-17 09:49:30 ]

tutaj masz opisane KLIK

[ wiadomość edytowana przez: junior_ek dnia 2009-09-17 15:58:13 ]

Ta procedura w tym wypadku nie działa.
Powtarzałem kilka krotnie...
Nie działa.

Cytat:
2009-09-17 19:00:38, gacekkolo pisze:
Ta procedura w tym wypadku nie działa. Powtarzałem kilka krotnie... Nie działa.

Bo w tym modelu musisz zmostkowac w gornym rzedzie od lewej 4pin z pinem na przeciwko w dolnym rzedzie,a to nie jest czwarty z zadnej strony.Pozatym bez zmian.
Widze ze zmieniles samochod na nowszy

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2009-09-17 20:36:53 ]

Bigelektron jesteś WIELKI!!!!
Pomogło kontrolki pogasły wszystko jest OK.
Tak zmieniłem na czarną Ave... ,super się jeździ...
Jeszcze raz dzięki....

Pomocy!!!
Znowu problem z VSC w moim Avensisie.
Miałem lekką stłuczkę z przodu po stronie pasażera no i po odebraniu od blacharza po zapaleniu silnika i poczekanie kilku chwil (może minuta) zapalają się kontrolki VSC i TRC OFF razem.Po zrobieniu zworki wywala błąd 59 co to może być?.Pompę podstawiałem drugą i ten sam błąd!!!!
Może ktoś wie?

[quote]
2010-04-23 19:12:24, gacekkolo pisze:
Pomocy!!! Znowu problem z VSC w moim Avensisie. Miałem lekką stłuczkę z przodu po stronie pasażera no i po odebraniu od blacharza po zapaleniu silnika i poczekanie kilku chwil (może minuta) zapalają się kontrolki VSC i TRC OFF razem.Po zrobieniu zworki wywala błąd 59 co to może być?.Pompę podstawiałem drugą i ten sam błąd!!!! Może ktoś wie?
[/quot
To blad komunikacji ecu silnika z abs.Powstaje kiedy w pamieci silnika lub ABS jest jakis blad lub kiedy ktorys z 2 kabli laczacych sterowniki jest przerwany lub zwarty do masy,lub kiedy komp silnika lub abs jest nieodpowiedni.