Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pawroy espero 2.0 CD Szczecin | 2010-05-01 14:01:38 Hej jak sobie poradzić z wymianą oprawki kierunkowskazu z bagażnika - lekko podrdzewiała i nie świeci, skutkuje to tym że podczas włączonego lewego kierunku szybciej mruga - sygnalizując przepaloną żarówkę.
Nie można tego dostać w sklepie - chyba że całą wiązkę - ale podobno bardzo drogo i ciężko kupić. najlepiej odciąć 2 kabelki i wstawić coś podobnego, może ktoś ma takie cuś - albo pomysł jak to zrobić? pzdr fotki tutaj: klik klik klik [ wiadomość edytowana przez: mifinka dnia 2010-05-02 22:52:58 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-01 14:58:21 Po pierwsze primo : prosimy o zamieszczanie MNIEJSZYCH fotek na forum !
Po drugie primo : zanim zaczniesz 'rzeźbić" ...poszukaj na szrocie lub podręcz klubowiczów (trochę cierpliwości) - na pewno któryś dysponuje takowymi w lepszym stanie Powodzenia ![]() |
![]() mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2010-05-01 16:48:23 Ja też nie mogłem dostać oprawek więc zakupiłem nową blendę wraz z wszystkimi oprawkami za śmieszną cenę 70 PLN-a ![]() |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-05-01 18:19:43 Załatwiłem to w prosty sposób.
Papier ścierny zwinięty w rulonik i lewo/prawo. W ten sposob doprowadzilem lampe do stanu uzywalnosci w 10min |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-02 00:20:21
Po co czarować kiedy ceny /nawet nowej/ blendy są już skrajnie inne niż kiedyś ??!! Jesio parę lat temu bez 300-400zł to nawet nie było co marzyć...teraz za 150zł już kupisz nóweczkę ...a za 50zł spokojnie taką we wzorowym stanie. Pewnie za 20-30 zł da się kupić np rozwaloną zewnętrznie ale z dobrymi oprawkami [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2010-05-02 00:30:26 ] |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-02 09:32:44
ja rowniez robilem podobnie. Dzialalo do czasu sprzedazy i teraz tez pewnie dziala. Odrdzewiacz mialem jakis tez psiknelem i powiem ze nie wiem co analfabeta robil 10 minut ![]() |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-05-02 10:33:52
Dwie sztuki robiłem ![]() ![]() ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-02 11:28:08 w takim razie ja jakos wolno robilem ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-02 12:07:45
Faktycznie to jest (najbardziej) niezwykle istotne ...czy ktoś używał papieru ściernego przez 3 min, czy też przez 4 min 23 sekundy ![]() ![]() ![]() adamesco ..czujesz niepowstrzymaną potrzebę "rywalizacji" ?? - zgłoś się na jakieś zawody! ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-02 12:42:47 moze zawody to nie ale kiedys jak bylem troche mlodszy to pamietam ze bawilismy sie z kolegami (kazdy z nas mial 126p) w wykrecanie swiec na czas ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-02 14:48:37
taaa, a potem gwinty świec w głowicach co drugiego malucha wymagały "tulejowania" ![]() Wnioskuję , że jeśli kolega Analfabeta nie będzie w stanie podać granulacji papieru jakiego używał Mod(dzina) powinna wątek skasować jako nielegalny ![]() ![]() a rywalizacja ??....dla normalnych ludzi być może i była jakimś tam bodźcem do rozwoju , niestety takowych (normalnych) już prawie nie ma , w związku z tym "rywalizacja: prowadzi do niezdrowych zachowań, dopingu , agresji, "wyścigu szczurów" i szeregu innych absolutnie niezdrowych reakcji! Jestem na NIE ! ..nawet jeśli chodzi o doprowadzanie do stanu używalności oprawek żarówek w blendzie Espero "na czas" ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-02 14:59:49 nie no normalnych jest paru ![]() ![]() Wracajac w temat czy ktos sie spotkal z naprawde dobrym odrdzewiaczem (areozol badz inny sposob aplikacji) ktory naprawde usuwa rdze, badz preparatem ktory "ulatwia" odkrecanie wszelkich zapieczonych, zardzewialych srub? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-02 15:25:27
Takowy "naprawdę dobry" nie istnieje chyba ![]() cuda różne wymyslają ..np. ostatnio widziałem profesjonalny produkt , który ma niby działać temparaturowo(zamrażająco) &chemicznie... ale jakoś Panowie mechanicy nie wyczuwają cudownej poprawy w porównaniu z innymi preparatami ... |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-02 15:35:56 bo u mnie wystepuje drobny problem ze zlymi katami pochylenia kol osi przedniej, regulacja jest na dolnych srubach amortyzatora, w normalnej wymianie amorka te sruby sie ucina a ja je musze ladnie odkrecic i potem zakrecic. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-02 20:00:38
![]() ![]() ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-05-03 10:41:19
Myślę że tutaj coś znajdziesz. Jest lepsze niż WD 40. W naszej firmie całe utrzymanie ruchu używa preparatów tej firmy. Dobry jeszcze jest Wulkan z K2. Tylko brudzi trochę na czarno, zawiera grafit. A najlepszy to palnik, nawet na propan-butan ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-03 11:12:26
nie ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-05-03 12:09:40
Niezłe g...o! Czyli teraz oddając auto na serwis będzie obowiązek jego "przygotowania do naprawy" ?! ![]() Wszystkie połączenia i inne , które będzie trzeba odkręcić przy naprawie ...klient będzie miał obowiązek wyczyścić, odrdzewić, nasmarować, ruszyć gwinty itp itd ?? kogoś popaprało ??!! ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-03 18:13:40 Trudno o dobrych fachowców, moze to i nie są spece, mam ich z polecenia znajomych, dzwonilem w wiele miejsc i nie robia takich rzeczy, tam nie ma problemu, robia dobrze tylko trzeba przyjechac z poruszonymi srubami bo "mechanika" sie oni nie zajmuja a jedynie kontrola geometri. Slowa ktore mi chlop w rozmowie telefonicznej powiedzial. 60 zł za przednia os ustawienie katow + geometria. |