Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-10 11:01:50 Sprawdz ich rezystancje. mozesz miec balans kanalow na radiu zle ustawiony ale sadze ze napiecie moze byc inne tylko nie wiem czy w takiej roznicy. |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2010-05-10 15:20:14 11V na głośnikach tam jest takie napięcie ze zwykłego leda nie spali czyli 1-3V i to nie stałe lecz zmienne( nie chodzi mi o AC/DC) co powoduje ze Led miga wraz z niskimi tonami
[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2010-05-10 15:21:50 ] |
Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2010-05-11 10:35:23
Głośniki grają równo tylko jeden (ten który ma większe napięcie na kablu) zaczoł pierdzieć... Podłaczyłem go gdzie indziej i jest to samo czyli siadł glośnik tylko staram sie ustalić przyczynę... Co do napięcia no to takie wsakuzje miernik. Napięcie zmienne jest na tych krótkich kabelkach w samych glośnikach co idą od podłączenia. Po odpięciu wtyczki i zmierzeniu jest tak jak mowie. Moge kupic nowe i wstawic ale niechce powtorki z rozrywki. Kabel tez moge zmienic ale najpierw lepiej sie upewnic. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-05-11 16:37:36 Dowiedziałem się że pomiar napięcia na wyjściu wzmacniacza wcale nie jest taki prosty. Po pierwsze nie należy mierzyć go z odpiętymi głośnikami. Po drugie należy użyć do tego generatora i odpowiedniego miernika. Zakładam że tak samo jak ja nie masz takiego sprzętu. Napisz jeszcze jakie napięcie było przy podpiętych głośnikach (i oczywiście radiem ściszonym do 0) i czy wygląda to identycznie jeśli zamienisz ze sobą głośniki? |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-05-11 17:17:50 nie powinno sie mierzyc napiecia na wyjsciu wzmacniacza bez obciazenia. ten wynik nic nie da. |