GAŚNICE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym poinformować, że na następnym spotkaniu w Gdańsku przyjadę przygodtowany do sprawdzenia, wymiany i atestacji Waszego sprzętu ppoż. w autkach.

Oto moje promocyjne ceny (specjalnie dla klubowiczów)

- atest - 4zł
- regeneracja gaśnicy (wymiana na ten sam typ, ale zregenerowany) - 12 zł
- nowa gaśnica GP1z ABC - gaśnica uniwersalna (pożary A B i C) - 38,00 zł
- nowa gaśnica GP1z BC - 25 zł
- nowa gaśnica GP2x BC - 67,30 zł

ceny zawierają VAT

Są to gaśnice głównych producentów (KZWM i GZWM) w Polsce i dość poważnie różnią się jakośćiowo (na plus) od trochę tańszych (choć nie zawsze) gaśnic sprzedawanych np.; na stacjach benzynowych. Moje ceny są cenami producenta.

Nie chciałbym narzucać się z moją ofertą, gdyż chcę zaznaczyć, iż firma mojego ojca zajmuje się głównie obsługą dużych firm, a ja chciałbym tylko Wam ułatwić obsługę sprzętu ppoż. Atest-poż jest autoryzowanym serwisantem i dealerem sprzętu ppoż. KZWM S.A. , GZWM S.A. oraz OGNIOCHRON S.A.

Pozdrowionka

No to MYSHON przestanie Cię juz ganiać z gaśnicą

Czyli 11 maja o godz. 12:00 podczas spotkania klubowego na pasie startowym Zaspa odbędzie się przegląd i wymiana gaśnic

Czy na zlocie w Szczakach też sie kolega pojawi? Bo świetna rzecz, byłbym zainteresowany, ale daleko jechać tylko po gaśnicę

No to super dowiem sie czy mam co podchodzić z moją gaśnicą do ognia czy brać nogi za pas

To good bo mi sie atest skonczyl.

To dobry pomysł na Szczaki. Możnaby mniej więcej określić co i jak i ilu jest chętnych to Redarrow by się przygotował.
Jak dla mnie bomba, bo jedną woże tak tylko z przyzwyczajenia, a druga jest ok. Ale może wartoby pomyśleć coś w temacie

Pytanie do kolegi od gasnic mam wsumie w garazu ze 3 gasnice w nienajlepszym stanie ale na smietnik chyba ich nie wyzuce napisz czy je brac ze soba czy na smietnik jednak

Dobra, to ja biore nowke, chyba ze bedziesz chcial moja stara

Adamus

Ja sie zniecierpliwiłem po objetnicy w grudniu i juz sobie kupilem

Ok to mam nadzieje ze mozemy liczy cna wymiane gasnic !! Tak co by bardzo wazny teamcik nam nie zjechal

Jeżeli ktoś już wie, czy będzie kupował nową gaśnicę, proszę o jakąś wiadomość, żebym mógł przygotować odpowiednią ilość nowego sprzętu. Proszę przeczytać poprzedni post i wybrać odpowiedni typ. Do samochodu polecam GP1z - ABC (GZWM). Jest to gaśnica uniwersalna I BARDZO DOBREJ JAKOŚCI. Jeśli ktoś ma za dużo pieniędzy i lubi mieć podwójne zabezpieczenie to jeszcze lepsza będzie GP2x - ABC (to gaśnice od wozów dostawczych). Wszystko, jak dla Was w cenach fabrycznych.

Do zobaczenia

Ja sie zastanawiam nad opcja regeneracji orginalnej gasnicy

To dobry pomysł, bo zregenerowana gasnica jest zupelnie jak nowa (w odroznieniu od samochodów wiek gasnicy nie ma znaczenia) Cena regeneracji jest niższa niz polowa gasnicy.

Pozdrowienia

Ja bym był za zregenerowaniem starej nie będe musiał nic przerabiać przy mocotaniu no i będzie orginał

Ale regeneracja (przy zaznaczeniu, ze chcesz miec ta sama) nie bedzie wykonana od ręki. Regeneracja od reki = wymiana na inna.
Jesli chcecie miec swoje oryginaly to bedziecie musieli poczekac do nastepnego dnia

Dobra ja się piszę na regenerowaną.Zawsze to jeden oryginalny element w aucie więcej

A ja poprostu chce miec tylko wazna gasnice zeby medy sie nie czepialy, proszku w gasnicy nie musi byc byle bylby atest. Jak zacznie sie jarac to i tak nie ugasze bo mam gaz, jak piepsznie to i tak nie bedzie co zbierac.

Nie zgadzam się z Toba. Znam naprawdę wiele przypadków pomyslnego ugaszenia palacych sie aut. Poza tym do wybuchu gazu jest duzo czasu od rozpoczecia malego pozaru. Oprocz tego mozesz przeciez byc gdzies np.; na majowce i miec problemy z opanowanie jakiegos malego ogniska czy palacego sie ubrania.

Chciałbym przypomnieć o "masowym przeglądzie' gaśnic i wszelkiego sprzętu ppoż. jaki chcecie drodzy Klubowicze atestować. W Borsku pojawię się w pełni przygotowany zarówno jeśli chodzi o zakup nowego sprzętu, jak i atestacje i remont gasnic już używanych.

By lepiej się do tego przygotować proszę o nadsyłanie zgloszeń chęci atestacji, bądź remontu niezdatnych gaśnic (gasnica może być nieużywana, jeśli data ładowania/produkcji jest z okresu od 3-4 lat i więcej lub gdy poprzednia atestacja jest wykonana przez firme nieautoryzowaną, bądz znaki lub plomba na gasnicy sa uszkodzone, badz proszek jest zbity i nie przesypuje się - GAŚNICA PODLEGA REMONTOWI (w tym przypadku wymianie na inną remontowaną - możliwe jest także odebranie w terminie późniejszym wyremontowanej gaśnicy - jeśli komus zależy na konkretnym egzemplarzu.) Gaśnica po remoncie JEST ZUPEŁNIE TAKA SAMA JAK NOWA nie działa tu zasada jak w samochodach, że staraszy rocznikowo przynajmniej z zasady jest gorszy.

Jesli chodzi o nowy sprzęt (gdyby ktoś chciał zakupic to proszę o podanie do jutra rana odpowiedzi jaką gaśnbice mu przywieźć. Jesli ktos nie zdola napisac to niech sie nie martwi postaram sie miec zapas. Ale chcialbym mniej wiecej wiedziec.

Podaje cennik i opcje (jaka gaśnica do czego)

GP1ABC - 31,00 zł (brutto) - gaśnic uniwersalna do gaszenia wszystkich grup pożarów (drewno, Metale, Plastiki, paliwa płynne, gazy palne, elektryczność do 1000V)

GP1BC - 26,00 zł (brutto) gasi wszystko, gorzej od ABC gasi drewno i plastik

GP1BC manometr - 47,09 zl. (brutto) - właściwości jak GP1BC tyle że jest manometr, dzieki ktoremu ma się zawsze aktualna informacje o stanie naładowania gaśnicy

GP1ABC manometr - 66,61 zl (brutto) SUPER gaśnica (klasa S) dla koneserów, gasi wszystko jest to pełen profesjonalizm. Cena wysoka jak sami widzicie - nie namawiam, ale jest to cos najlepszego w swoim rodzaju.

GP2ABC - 72,00 zł (brutto) - gaśnica 2kg gasi wszystko, dużo ładunku może służyć na kempingu, do gaszenia samochodu (nawet dostawczego), ognisa, grilla czy małych dopiero zauważonych pożarów. - Kto nie ma co robic z kaską polecam.

Remont gaśnicy 1 - kg (czyli takie jakie Wy macie) - 13,00 zł. w tym przegląd i atestacja

Przegląd i atestacja - 4 zl.

W PRZEPISACH JEST NAPISANE, IŻ POJAD OSOBOWY MUSI BYC ZAOPATRZONY W GASNICE 1 - kilogramową lub wiekszą bez uwzględnienia rodzaju środka gaśniczego, więc obowiązkowa gaśnica minimalna to GP1BC za 26,00 zł reszta to dla chętnych.

FIRMA MOJEGO OJCA JEST FIRMĄ AUTORYZOWANĄ PRZEZ NAJWIEKSZYCH PRODUCENTÓW GASNIC W POLSCE

Ceny są dostosowane dla Was (nie są to ceny komercyjne)
W sklepach i na stacjach są gaśnice nawet w podobnych cenach ale nie są produkcji KZWM S.A. lub GZWM S.A. tylko dużo gorszych pod względem jakościowym producentów.
NAPIS NA GAŚNICY "GWARANCJA NA 5 lat" zgodnie z przepisami nie zwalnia użytkownika z corocznej atestacji gaśnicy - gwarancja obejmuje tylko proszek gaśniczy, a nie gaśnice.

Odpisujcie co dla Was mam przywieźć

FSO FIREMAN
Redarrow

[ wiadomość edytowana przez: Redarrow dnia 2003-05-08 15:56:45 ]

To ja chce atest na moja bo termin skonczyl mi sie chyba w styczniu