Yaris wymiar głośników

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam parę pytań dotyczących audio w mojej toyocie

Jaki wymiar maja głośniki w podszybiu oraz w bocznych drzwiach w yarisce jest to model 2004, 2 drzwiowy. Oraz kolejne pytanie czy podczas montażu muszę wyciąć jakiś dystanse czy da radę tak zamontować.

[ wiadomość edytowana przez: barmaz91 dnia 2010-05-24 11:04:05 ]

Na podszybiu ostatnio montowalem Silicony 10 ale byly specjalnie do yarisa z przejsciowkami do wtyczek,a uszy montazowe mialy perforacje ,bo trzeba dwoje uszu odlamac po przekatnej aby glosnik wszedl do wneki.
Do drzwi nie mam pojecia ,ale kiedys widzialem takie kosze plastykowe dystansowe do montazu glosnikow.
Pewnie jak zapytasz w warsztacie ktory sie specjalizuje w naglosnieniu to wszystko ci sprzedadza pod Yarisa.

Ja montowałem kilka lat temu Lanzary też 10tki w podszybiu, z tym że kosz głośnika teraz nie pamiętam z której strony czy prawej czy lewej nie ma zbyt dużo pola do popisu, tzn głośnik nie może mieć dużego magnesu bo nie ma tam tyle miejsca, jak ja montowałem Yaris nie był taki popularny teraz pewnie fachową pomoc dostaniesz w prawie każdym sklepie car audio. Jeśli chodzi o drzwi, pamiętam że ktoś z forum montował pierścienie dystansowe chyba z mdfu podpasowywał z jakiegoś innego auta, musisz poszukać, wtedy wchodził głośnik o większym magnesie, pozdrawiam

NO w drzwiach slyszlem 2 wersje jedni mowia ze 13 cm a inni ze 16 wejda spokojnie. w podszybiu planuje zamontowanie głośników z mojej polówki bo zmienilem i mam 2 alpine stare a graja niczego sobie tylko w drzwiach mam dylemat bo 2 wymiarow mam a nie chce mi sie drzwi rozmontowac zeby samemu zmierzyc

a szukałeś na tym forum? te informację pewnie Cię naprowadzą: https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=49699&c=0&f=23&orderby=asc&start=0
pozdr.