Problem espero 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z Esperakiem silnik 1.5 otoz podczas kiedy rzuce go na luz i dodam gazu zeby troche poryczal po jakims czasie na wyzszych obrotach gasnie przez jakis czas nie chce odpalic a z rury wydechowej "pluje" jakims plynem. Prosze o pomoc w czym jest problem... z gory dzieki.

Dzwoniłem do wróżki Janiny i powiedziała że masz LPG. Jeśli wróżka ma rację to być może reduktor masz co najmniej do regulacji. Ten płyn to zapewne nic innego jak woda z gazu. Chyba że nie masz LPG W takim wypadku to co z niego leci to niespalona benzyna. W każdym razie jak na mój prostacki rozum w obydwóch przypadkach silnik ma zbyt bogatą mieszankę na wysokich obrotach i się po prostu zalewa.

PS. OD RYCZENIA SĄ LWY, A NIE SAMOCHODY!!!
Po kiego czorta tak katujesz silnik?

lol
Zalewanie ?

A może poprostu jesli toto przeźroczyste to zwykła woda, która powstaje w tłumikach na etapie skroplenia (ciepło -zimno)

Kiedyś miałem przyjemność przyglądać się "Ładzince' [Łada Samara] która to mało jeżdziła przez pewien dłuższy okres czasu 9tylko była przepalana0 aż wkoncu znalazła swojego właściciela. Woda z tłumika leciała jak z kranu...

jak patrzylem to wyglada jakby wode zmieszano ze smarem albo sadza...

jeśli masz gaz i ta przypadłość dzieje się podczes pracy na lpg, to prowdopodobnie masz do wymiany filtr gazu. Opisz coś więcej, czy jest LPG a jeśli jest to od kiedy, i ewentualne co było wymieniane, bo z tego co napisałeś, to powodów może być ze sto.

jedyne co moge powiedzieć to to że mam 1.5 silnik na benzyne mam go ledwo tydzien i jest to moj 1 samochod. Wybaczcie ze pisze troche nie jasno ale jestem troche zoltodziobem...

Cytat:
2010-05-30 18:15:16, michal229 pisze:
jedyne co moge powiedzieć to to że mam 1.5 silnik na benzyne mam go ledwo tydzien i jest to moj 1 samochod. Wybaczcie ze pisze troche nie jasno ale jestem troche zoltodziobem...

na początku sprawdz czy kopułka aparatu zapłonowego nie zalewa się olejem, kolejna sugestia to regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej, w wyszukiwarce znajdziesz instrukcje jak go znaleźć i zdiagnozować czy jest uszkodzony

Jeśli nie masz LPG to może uszczelka podziękowała za współpracę.

[ wiadomość edytowana przez: robert_or3 dnia 2010-05-30 21:29:12 ]

ok problem juz sie rozwiazal dzieki powstal niestety kolejny chowalem przewody od podlaczenia radia powstala iskra a samochod zaczal mi fiksowac (wlaczyl sie alarm ktory nigdy nie dzialal, do tego wlaczyly sie swiatla awaryjne) jedyne co daje to tylko wyjecie bezpiecznika nr. 20. prosze o pomoc

Nie wiem od czego jest ten bezpiecznik, ale pewnie masz gdzieś jakieś przebicie. Sprawdź czy przewody nie mają gdzieś przetartej izolacji no i pochwal się jak poradziłeś sobie z poprzednim problemem. Tak dla potomności

kumpla spotkalem ktory tez ma espero powiedzial ze woda sie zbiera w tlumiku to normalne i ze mam malo benzyny. Najsmieszniejsze jest to ze przy nim jak tak robilem to nie zgasl