Jak wyciagnac szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyciągnąć szyby w drzwiach??
zabrałem się za przyciemnianie szyb i niestety nie da rady przyciemnić bez wyciągania szyby tym bardziej jak chce sie to dokładnie zrobić.
będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi

Cytat:
2010-06-01 18:40:59, adrian05031991 pisze:
jak wyciągnąć szyby w drzwiach?? zabrałem się za przyciemnianie szyb i niestety nie da rady przyciemnić bez wyciągania szyby tym bardziej jak chce sie to dokładnie zrobić. będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi

jeśli chodzi o tylne otwierane to chyba nie trzeba za wiele odkręcać wystarczy zdaje się wyciągnąć, moze podważyć nieco na prowadnicy przy zdjętej obudowie drzwi ale zapewne ktoś już to robił i moze napisać dokłądnie co i jak. Mnie się nie chciało nigdy w te rzeczy bawić chociaż wiem, że faktycznie do oklejania warto wyjąć bo łątwiej ale można i bez tego. Pozostałe szyby to raczej się nie da ot tak wyjać gdyż są wklejane - zwłaszcza z dużą tylną w warunkach amatorskich to lepiej nie próbować.

tak tak wiem. tylne małe już zrobiłem i poszło z nimi łatwo bo jest sporo miejsca ze względu iż po bokach są one czarne.
wiec czekam na podpowiedz żebym wiedział co i jak mniej więcej jak dzisiaj się za to zabiorę

Się podłączę.

Można samemu bezboleśnie wyciągnąć uszczelkę zewnętrzną przedniej szyby? Ewentualnie tylko górną jej część? Wyszedł mi bąbel na górnej krawędzi na miejscu styku szyby z dachem i żeby go porządnie zrobić muszę mieć dojście. Jest taka opcja?

i pomorz ktos bo nadal stoje z robota;p