Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-Rocky- Sympatyk FEFK Essi MK6 1.8 16V Księstwo -Wrocławskie- | 2010-04-12 00:26:19
Kolego, czujnik ciśnienia znajduje się na osuszaczu: A sam osuszacz tutaj: Na foto jest akurat w silniku diesla, ale w wersji benzynowej jest w tym samym miejscu. PS. Sprawdź czy działa Ci wentylator. Jeśli nie, sprawdź rezystor wentylatora chłodnicy |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2010-04-12 19:30:12 a sie podłączę. po zimie tez mi sie skonczyla klima.
rozumiem ze ten presostat ma 2 pary zaciskow - czyt 4 piny. tzn jeden komplet jak jest za duze (NC) cisnienie i drugi jak jest za male, rozumiem ze tez nc. jest jeszcze cos w okolicy filtra kabinowego, jakas kostka ale nie wiem do czego. czy sa jakies elementy zwiazane z pomiarem temperatury? termostaty? jak dziala odszronianie? |
-Rocky- Sympatyk FEFK Essi MK6 1.8 16V Księstwo -Wrocławskie- | 2010-04-13 14:26:32
Tak, kostka jest 4 pinowa. Na foto jest kostka z instalki klimy.
Do głowy przychodzą mi tylko takie kostki: foto Jedna jest od czujnika oblodzeniowego, a druga do obsługi obiegu wewnętrznego. Otwiera / zamyka Ci ten cylinderek PS. Fotki intalki są od MK6. PS 2. A moja swap-owana klima działa jak złoto, dziś sprawdzałem |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2010-04-13 21:07:42 o. cztasz mi w myslach.
tzn wszystko tak jak podejrzewalem . czyli presostat jest w zasadzie dwoma presostatami. wnioskuje ze w sprawnej wylaczonej klimie 2 presostaty sa zwarte. dalej. pierwszy rozwiera sie przy za niskim cisnieniu czynnika (braku) a drugi przy za wysokim (jesli z jakiegos powodu sie wytworzy) co objawia sie zanikiem zasilania cewki sprzegla elektromagnetycznego. dobrze kombinuje? zastanawiam sie jeszcze nad czujnikiem "lodów". nie widzialem go. jak to działa? no i po co mu 4 kable? |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2010-04-14 21:59:08 oj. nikt nie dorzuci kamyczka? |
-Rocky- Sympatyk FEFK Essi MK6 1.8 16V Księstwo -Wrocławskie- | 2010-04-19 00:44:02
Też mi się tak wydaje, ale na 100% Ci nie powiem, nie studiowałem schematów.
Kolego, oblodzeniówka jest zaznaczona na foto. Trzyma się na korpusie dmuchawy na jednej śrubce. W tym kwadracie tylko cylinderek nie jest jej elementem. Dlaczego 4 kable? Tylko schemat |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2010-05-21 20:46:12 zrobilo sie cieplo a nawet bardzo no i klima sama sie naprawila |