Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-09-05 21:01:24 szczerze powiedziawszy nigdy go nie mialem,to jedna z pierwszych rzeczy jakie wywalilem,z reguly i tak nigdy nie dzialal a na zimnym powietrzu lepiej idzie |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-09-05 22:19:49 Polecam uwadze artykuł Tuning według Mistrza Szczecińskiego na naszej stronie. Ja ten termostat wypieprzyłem u mnie był metalowy i zardzewiał i nie chciał sie przesuwać |
Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-09-05 23:25:28
|
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-09-06 20:21:29 Alan myśle że to chyba trzeba będzie napisać artykuł na ten temat ja tą fote już mam teraz tylko opisz to jak to zrobic tak jak z klapą Co Ty na to ? |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-09-06 20:37:25 A czytałeś to co napisał inż. Szczeciński ? Ja nie mam termostatu izima jest oki |
Pysiek Polonez Caro Kraków | 2003-09-06 20:46:11
No czytałem ale rozwiązanie Alana jest bardzo drastyczne i właśnie tu się zastanawiam czy wtedy wystarczy tylko zasłonić atrape! Alan mówił mi że na zimę może się przydać standardowe rozwiązanie! |
Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-09-07 14:59:18
|
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-09-09 21:14:03 Ja w siebie wywaliłem termostat już dawno ale plastik został. Jak jest naprawdę zimno to jak jedziesz to auto się nigdy nie nagrzeje a jeszcze jak włączysz ogrzewanie to całkiem kapa.
Pomysł jest taki: Zostaw plastik - zdejmij rure z plastiku i kolektora na lato zatkaj boczny wlot ( ciepłe powietrze) najlepiej folią i opaską samozaciskową wtedy będzie brał tylko zimne powietrze i lepiej szedł. Ja jeszcze dodatkowo cały tem plastik mam oklejony styropianem z folią aluminiową ale to już jest trochę roboty. A na zimę zdejmij folię i załóż z powrotem rure na plastik i kolektor bedzie ciągną zimne i ciepłe i jak masz termostat od wody ok to będzie spoko. Ja tak walcuje od 4 lat i jestem zadowolony. |
michasmaniak Miłośnik FSO FSO Polonez Sosnowiec | 2003-09-10 19:26:37 Ja w moim silniku nie miałem termostatu i było spoko. Cały czas - lato i zima jeździłem na wlocie zimnego powietrza i nie było problemów z grzaniem. A rurę doprowadzającą uciąłem zaraz przy puszce - tylko niepotrzebnie ograniczała swobodny dostęp do silnika. |
Pysiek Polonez Caro Kraków | 2003-09-10 19:30:51
No ja mam w tej chwili tak samo zrobione!!! poucinałem co niepotrzebne i po zaślepiałem i jest spoko narazie! Zobaczymy zima |