Hamulce 4xtarcze pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanie wymienilem wlasnie tarcze hamulcowe z tylu na nowe i mam taki problem nie chcamuja rownomiernie jedne lapie tylko krawedz tarczy przy hamowaniu a druga od srodka - ta chyba dobrze hamuje nie wiem co mam z tym zrobic pomozcie mi nie chce zepsuc nowych tarcz,

Pozdrowienia Jery

Może być taka sytuacja moim zdaniem, że jak masz stare klocki to one mogą być nierównomiernie zjechane - bo ścierane były przez starą - nierówną już tarczę. Wyjmij je i sprawdź czy tak nie jest i jak tak jest to przeszlifuj klocki.

nie klocki to ja tez wymienilem bo te stare to byly wyprofilowane do tych starych tarcz one mialy nawet bicia gora dol

moze jeszcze jakies uwagi

???????????????????????????????????????????????????????????????

a sprawdzales te tarcze?nowe nie znaczy dobre malo to bubli sprzedaja

Jak ja zmieniałem tarcze na brembo to wsadziłem stare klocki które zmieniałem wcześniej i troche mi dzwoniło z jednej strony ale opo około 50 km wszystko sie ułozyło i było oki

ja wymienilem tarcze z klockami z przodu..piszcza niemiłosiernie
pomimo ze powinny sie juz dotrzec-300km!!
faktem jest ze jak hamuje to sie wszyscy ogladaja

przy szczekach jest "banda" drutów z tego co sie orientuje sa one odpowiedzialne za prawidłowe ustawienie klocków- jesli nie poskładaleś tego tak jak ma być to przypuszczam ze moga być takie problemy.

[ wiadomość edytowana przez: sc00by dnia 2003-09-15 00:38:27 ]