Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-06-14 14:59:38 Też tak mam ale po wymianie filtra kabinowego jest dużo lepiej stary był cały zasyfiony |
slawoo Dąbrowa Górnicza | 2010-06-14 15:24:13 Filtr kabinowy mam nowy po wymianie więc jest czyściutki. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2010-06-14 15:35:22 Jesli masz silnik z poczatku produkcji zwlaszcza 2C-T/E faktycznie podobnie jak w corolli 2C-E uklad chlodzacy jest mniej wydajny.
Ile masz gazu w ukladzie ? Sprawdzał cisnienie na wyzszych obrotach ? |
slawoo Dąbrowa Górnicza | 2010-06-15 01:55:10 Witam,
Mój silnik to 1AZ-FSE, pojemność klimy to 450g. Niestety nie sprawdzał ciśnienia na wyższych obrotach, więc nie wiem jak to wygląda. |
junior_jr Carina 7A-FE Środa Śląska | 2010-06-23 21:48:37 Ja zaobserwowałem że (subiektywne odczucie chłodu) zależy na co skierowany jest nawiew powietrza.
Żeby było chłodniej proponuje też używać klimy na zamknietym obiegu powietrza. (nie musi schładzać ciagle zasysanego ciepłego powietrza z zewnątrz) |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-06-24 19:20:50
Trzeba zdemontowac chlodnice cieczy ta z przodu i ja przemyc karcherem ,potem jak podlaczysz maszyne do AC to sie okaze ze gazu jest za malo i wejdzie jeszcze troche do ukladu,i bedzie zimno ze az ci z zadowolenia usmiech skrzepnie na twarzy. Moze sie tez okazac ze zawor rozprezny jest zablokowany,poznac to po tym ze niskie cisnienie jest za wysokie a wysokie za niskie,ale najpierw trzeba wymyc chlodnice. Jak niema dobrej wymiany ciepla to gaz jest za cieply wiec jest rozprezony i jest go wagowo mniej w ukladzie. Klima powinna dmuchac powietrzem do kabiny o temp 1-7 stopni,jak wsadzisz termometr do kanalu nawiewnego,jezeli jest cieplejsze to AC niesprawne. |