Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-06-13 11:29:44 Wczoraj miałem nie miłą przygodę ale prawdziwą.
W tym wątku chciałem wszystkich też ostrzec. Jestem za Mińskiem Mazowieckim na wsi. Była godzina 0:20 kiedy zbliżała się burza. Pioruny waliły raz blisko raz daleko. Więc pomyślałem, że jeszcze trochę po pracuje na laptopie. W pewnym momencie uderzyło bardzo blisko z tego co się orientuję w słup telekomunikacji, z którego idzie kabel telefoniczny. Do kabla podłączony jest Live Box. W momencie uderzenia w słup prąd przeszedł po kablu i w domu słyszalny był okropny huk. Z laptopa przeszła iskra, którą widziałem na mój palec. Z oczu momentalnie popłynęły łzy. Jeszcze przez 20 minut palec mnie bolał. Live Boxa spaliło. Teraz będę wiedział, że podczas burzy należy odłączać nawet kabel telefoniczny z przyłącza. Pomyślę też nad wyłączaniem telefonów komórkowych. Dzwoniłem do TP co z tym faktem zrobić. Powiedzieli, że wymienią go w ramach gwarancji gdyż one są bardzo czułe na wyładowania atmosferyczne... Teraz zainstalowałem modem TP, który mi został przed zakupem Live Boxa. Jak wstałem z łóżka to ze strachu nie wiedziałem co zacząć wyłączać z gniazdka pierwsze. Latałem po górnej części domu jak opentany. Może się wydać to śmieszne ale takie jest życie. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-06-13 11:54:21 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-06-13 12:45:56 Ło Rany!!...ale mnie korci
..ale póki sooo... no comments iiii.. SPOKOJNEGO dzionka |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-06-13 12:51:42 Standard.
Napisałem prawdę. Ale jak widać może się wydać śmieszna. Co się stało to się nie odstanie. W TP powiedzieli mi, że nie było to pierwsze zgłoszenie dzisiejsze. Od razu sporządził notatkę i dał numer zgłoszenia na wymianę urządzenia na nowe. To tak samo prawdziwe jak to, co kiedyś pisałem o Akumulatorze odwrotnie na ładowanym. I okazało się prawdą. Ale przecież wierzyć nikomu nie karzę. Jeszcze jedno jeśli chodzi o spalenie Live Boxa to nie tak, ze się stopił tylko elektronika się po sypała... Nie włącza się po podłączeniu do prądu. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-06-13 12:59:16 ] |