Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-04-15 20:51:02 Jak założę przekaźnik w komorze silnika (naprawdę warto) to zaraz napiszę na ten temat.
Pozdr. |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-04-15 21:47:08 Już kiedyś o tym pisałem.Mam założony dodatkowy przekaźnik na światła mijania i powiem wam że efekt jest piorunujacy Światła zaczęły świecić o 100% jaśniej a jak dołożyłem do tego żarówki+50% silverstar to światła mijania świecą jak drogowe .Mam zamiar jeszcze założyć jeszcze przekaźnik na światła drogowe i jestem ciekawy efektu!!! |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-04-15 22:51:01 Panowie nie wiem jaki to typ przekaźnika bo montował mi to znajomy elektomechanik podobno najzwyklejszy wiem ze mial 4 wyjscia a robota była taka że trzeba było znaleźć przewód od świateł mijania przed skrzynką porzekaźników(ta pod maską koło akumulatora)rozciąć go i podłączyć do przekażnika a w dwa następne wejścia wpiąć + i - (+ najlepiej prosto z akumulatora na doścć grubym przewodzie) i wszystko bedzie ok Coś takiego moge narazie napisać ale jak się spotkam z elektrykiem to go dokładnie wypytam co i jak i napisze.Jak bedziecie chcieli to sprawdze jutro który to kabel(po kolorze) i napisze żeby było łatwiej.
daddy różnica na ścianie będzie wyglądała na nie wielką ale w całej okazałości efekt bedzie widać na drodze najlepiej nie oświetlonej(leśnej).Zmienia się wogóle jasność światła z żółtego prawie na biały,spróbuj a nie bedziesz żałował |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-04-16 16:33:37 Krzysiu podobno trzeba założyć bo światła są na osobnych przewodach i to samo co opisywałem prz światłach mijania trzeba zrobić przy drogowych.Ale że na drogowych jeżdże sporadycznie to zastanawiam się czy warto,ale chyba założe po efekt i widoczność bedzie napewno rewelacja. |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-04-16 16:34:23 do sergiusza - ze schematu wynika, że do świateł drogowych jednak jest potrzebny drugi przekaźnik.
Pozdr. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-08-13 12:39:34 No ładne cacko!
Tylko po co dioda w schemacie 2? na priv wyslalem malutką modyfikacje, ktora pozwala uniknac montazu diody. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-08-13 12:52:32 Uppsss... po głębszej analizie okazuje sie, że dioda jest potrzebna. Przepraszam za zamieszanie!! |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-08-13 13:03:22 A jednak!!
Mozna bez diody!! (niezle namieszalem...) Asterix - wysłałem ci schemat - wklej to na forum, ja nie mam serwera |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-08-13 13:17:32 Widziałem i zmieniłeś całkowicie idee projektu.
Daj jakiś namiar na siebie (tel) to wyjaśnię co i jak. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-08-13 13:29:15 Nie wiem czy nie odbiegam od tematu, ale może mine nie zlinczujecie
Od jakiegoś czasu trapi mnie sprawa tego typu: jakie przeróbki zrobić w instalacji żeby światła wyłanczały się razem z kluczykiem. No wiecie o co mi chodzi, żeby było tak jak np w Fiatach, wylanczam silnik i światełka gasną, włanczam i się zapalają. Denerwuję mnie to ciągłe zapominanie, że mam włączone światła stojąc gdziś na parkingu i np. czekająć na moje dziewczyny które np. są na zakupach. A nie wsponme już o tym że niedługo trzeba jeździć przez caly czas na światełkach i nie zaświecenie może sporo kosztować. Czy cośik takiego da się zrobić? No i należy pamiętać żeby coś wymysleć na postojówki - bo wiadomo czsami muszą się świecić. Jeżeli odbiegam od tematu sorka, ale to również jest związane ze światlami, a po co zakładać nowy temat. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-08-13 13:45:04 No i po telefonicznych konsultacjach z autorem poprawki da się uniknąć diody. |