Nowy polonez...? połowe taniej !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć
wczoraj robiąc samochód w garażu rozmawiałem z z tamtejszym mechanikiem i dowiedziałem się, że niedaleko wieliczki składaja polonezy na nowych częsciach połowe taniej. Dokładnie można zamowić każdego poloneza, tylko w zależności od modelu czeka sie mniej lub więcej. Wiadomo najmniej się czeka na standardowe modele. A wyglada to mniej wiecej tak ze mają oni podobno jakieś osoby na taśmie montażowej, która np. stuknie w drzwi wykrzywi je czy coś w tym stylu auto zdejmowane jest z taśmy i oni go dostają, pozniej wymieniają uszkodzony element ( silnik w ten sam sposob do nich trafia ) pozniej wszystko skladaja i mozna sie cieszyc nowym poldefixem.
Jeszcze opowiadał mi jak dokladnie wyglada rejestracja ale zapomniałem.
Zzdrówko

Nie dość, że niewiarygodne, to jeszcze fuuuuuj, nieładnie
Dzbanek

Przepraszam a na jakiej taśmie montażowej?? Poloneza?? Widziałem na własne oczy jak taśma montażowa stoi od wielu miesiecy zakurzona nie wykazując zadnych oznak ruchu
Te auta to raczej z komisu "nocnego" a nie z taśmy

Co to 1 kwietnia??

może niewiarygodne ale prawdziwe. tzw. NIE DO WIARY !!!!

He, he...

Adamus

to ja chce nowego atu (może byc plus) z silnikiem 1,9d lub td!! Ile takie cus będzie kosztować??

ten watek powinien byc chyba w watku DOWCIP? ja sie usmialem. lepsza historia od starych kawalow buehehehehe!!!!

To teraz 08-09 jest PRIMA APRILIS, czyżbym przegapił jakieś nowe rozporządzenie rządu w tej sprawie

To ja zamawiam Kombiaczka z 1.4 16V z rovera pod maseczką i ze wspomaganiem i klimatyzacją. Jak by to było w ofercie to nawet jestem w stanie dać swojego w zamian i dopłacić.
A teraz na poważnie, nie chce mi sie wierzyć w to co piszesz, nie uwieżę póki nie zobacze na własne oczy, albo ktoś tego nie zobaczy. Fakt no mozliwe to jest ale nie połowę taniej. Takim przykładem był kiedyś poldek mojego brata złożony w 1990 roku przez poznański Polmozbyt z oryginalnych nowych części. Auto miało wtedy 9 lat i zero rdzy na blachówie a to dlatego że zanim by się ktos dokopał do blachy to miał do pokonania 2 warstwy szpachli, 2 podkładu i 3 lakieru (łącznie tak z 2-3mm tego było) a myśmy śrubokrętyem grzebali po błotniku i blachy nie było widać.

a ja może kupie sobie bude coupe

Bodziot-Ty lepiej kup sobie nowy silnik ))

To ja chce Borewicza,ale na szerokim zawiasie z 2.0 pod machą

Koniu to niewiarygodne moze zapytaj tego faceta o adresik było by to nielada wydazenie poldi z wieliczki

Jak chcecie to kupujcie, ale jak wy kupicie to komuś w nocy zginie.
LUDZIE, z czyms takim to od razu na POLICJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2003-09-09 14:18:26, MAJCHAL pisze:

Np. mnie I nie musi wcale w nocy, wystarczy w dzień. Kto wie, czy nie "poskładali" tam mojego ATU, w końcu z Kraka do Wieliczki niedaleko...
Mam nadzieję, że to tylko żart...
Dzbanek

Po przeczytniu kilku postów aż sie popłakałem. Ludzie jakby w tym kraju ktoś odkupił prawa do poloneza, uruchomił montownie i ruszył z produkcją byłby bardzo bogatym człowiekiem. Włuczyłem się ostatnio po komisach i widziałem jakim zainteresowaniem cieszy się ten samochód, aż się na sercu ciepło robi a scyzoryk w kieszeni otwiera.

Cytat:
2003-09-09 14:18:26, MAJCHAL pisze:

MAJCHAL spoko nikt nawet nie wierzy w takie cuda a jeśli nawet to na auta z komisu nocnego nie reflektuje

Nie chodzi czy ktoś reflektuje, ale o to że jeśli ten proceder ma miejsce ( a zakładam że ma ) to należałoby powiadomić POLICJĘ. My jako klub i posiadacze jesteśmy i powinniśmy być najbardziej zainteresowani by nie kradli/składali Poldków z częsci kradzionych, bo za chwilę samochód nam zginie spod domu. To tak śmierdzi ze aż głupio.
Ponadto uważam że ten post na naszym forum nie pasuje. To tak jakbyśmy w jakiś sposób popierali kupno szemranych samochodów. Nie powinno być takich informacji u nas

Cytat:
2003-09-09 15:50:15, MAJCHAL pisze:
Ponadto uważam że ten post na naszym forum nie pasuje. To tak jakbyśmy w jakiś sposób popierali kupno szemranych samochodów. Nie powinno być takich informacji u nas

Potraktujmy to w formie żartu...