Warsztaty ,sklepy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie Koledzy.
Mam pytanko o godne polecenia sklepy z czesciam do naszych furek i warsztaty.

Za wyminae tulei gumowo-metalowych i podkladek gumowych w warsztacie na modlinskiej zaplaciel 90zl za strone plus 105 zl czesci kupione na karmelickiej.Wiec cala naprawa wyniosla mnie 285zl.Czy jak na naprawe takich cesci to duzo?

w jc auto tuleja wachacza przedniego 19 zł sztuka o ile dobrze pamiętam

dużo

A JA POLECAM DLA śLąZAKóW TAPIECRA SAMOCHODOWEGO W KATOWICACH-Dąbie na ul. dębowej 63 facet tapiceruje bardzo starannie

pozatym akumulatory na rolnej przy stacji pocztowej obok obi facet ma dobre ceny za markowe baterie

warsztat na ulicy bronisławy w dzielnicy ligota jesli chodzi o mechanike

elektryke polecam pana "Czarnego" na kostuchnie obok stacji paliw nafciarz

a gazowników na ulicy kolejowej na ochojcu wjazd od bazy transportowej JAS FBG

Cytat:
2007-10-24 12:26:58, greenberg pisze:
a gazowników na ulicy kolejowej na ochojcu wjazd od bazy transportowej JAS FBG

A ja odradzam tego "fahofca", byłem ze dwa razy u niego, wiecznie jakieś problemy, a to że nie ma oprogramowania, a to że duzo klientów żebym przyjechał za miesiąc, i najlepiej żebym na zwykłą regulację samochód na trzy dni zostawił. Brak słów.

-----------------
czasem tu zaglądam

nie wiem jak z komp robiłem u niego wymiane orurowania i butli...
podobno jest jeszcze jakis jeden na załeskiej chałdzie który "dobrze robi każdemu"

pozatym polecam blacharza prywaciarza z ochojca jakby ktoś chciał moge dać namiar klepał mi tylną połowke i prostował bagażnik po wbiciu się cięzarówki na światłach i w sumie chciał 100 złotych... a wygląda bardzo dobrze bez żadnych krzywizn ani niedopasowań

Polecam warsztat mechaniczno-blacharski TURBO w wawce ul Wrocławska 4. Robiłem tam kilka napraw mechanicznych oraz dużą blacharską. Ceny umiarkowane a solidnie.
Kobar

warsztat "BG" na asnyka 32 w katowicach zleciłem im naprawe centralnego wymiane rozrządu i naprawienie bipa od swiateł auto robią 5 dzień

no wsio jasne centralny działa ale nie z pilota baaa nawet nie z kluczyka szyba z tyłu podnosi sie ale nie opuszcza pompa wody nie zmieniona tapicerka uświniona koszt przyjemnosci 900 pln.....

odradzam na przyszłość wszystkim owy warsztat

takiej postawy wogole nie rozumie:
znajomy (mechanik) pare dni temu oddał motor do sewrisu na regulacje gazników: odebrał po 4 dniach i co. ano jakby nie zajrzał pod bak (bo cos stukało) to by mogło sie to zle skonczyć.
brak srubek,tulejek, cewki nie poprzykręcane,brakuje wężyków ! SUPER!
Dwa dni zeszło mu na dokręcaniu poprawianiu i kombinowaniu zeby było jak wczesniej - dobrze.
a kosztowało go to 450zł a jakie q**y leciały z garażu

Jesli chodzi o czesci, to z zasady najtaniej wychodzi INTERCARS a mechanik (to ten swpomniany wyzej- kumpel)
Zna sie na rzeczy, i tego czego nie zrobi, to sie nie bierze. Od dziecka w smarze siedział,dłubiąc i cos szperając.
Pozatym - nie ma mowy(opcji) zebym samochód zostawiał na dzien czy dwa w warsztacie!!!

[ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2008-06-05 15:41:02 ]

rozrząd zamontowany tak zajebiście ze skrzypi jak rumun ze złotymi zębami przegryzający miedziane kable

Cytat:
2008-06-05 12:28:52, greenberg pisze:
no wsio jasne centralny działa ale nie z pilota baaa nawet nie z kluczyka szyba z tyłu podnosi sie ale nie opuszcza pompa wody nie zmieniona tapicerka uświniona koszt przyjemnosci 900 pln..... odradzam na przyszłość wszystkim owy warsztat

I zapłaciłeś ?

Cytat:
2008-06-06 07:54:38, Zoltar pisze:
I zapłaciłeś ?

I 900 zł Za wymianę (bez części) rozrządu po podwyżkach to max.250-300 zł!!! 4 lata temu 150 zł płaciłem więc siłą rzeczy musiało podrożeć.

Cytat:
2008-06-06 07:54:38, Zoltar pisze:
I zapłaciłeś ?

tak pozatym cena dotyczy tez tego co naprawili i o dziwo działa :]

wymienili zamek w tylnych drzwiach siłowniki centralnego z tyłu kable abs czujnik abs na tylnym kole odpowietrzyli i zmienili płyn hamulcowy bez czesci by bylo jakies 600 za robote

Cytat:
2008-06-06 09:29:49, greenberg pisze:
tak pozatym cena dotyczy tez tego co naprawili i o dziwo działa

No ale w poprzednim poście tego nie napisałeś.

Cytat:
2008-06-06 10:04:05, piotr_ek pisze:
No ale w poprzednim poście tego nie napisałeś.

Otóż to

Cytat:
2008-06-06 15:45:19, Zoltar pisze:
Otóż to

obetetne sobie więc palec wskazujacy ku odkupieniu mojego błędu

Cytat:
2008-06-06 15:59:20, greenberg pisze:
obetetne sobie więc palec wskazujacy ku odkupieniu mojego błędu

Gdzie zdjęcia? Już 5h minęło!

Cytat:
2008-06-06 19:34:15, piotr_ek pisze:
Gdzie zdjęcia? Już 5h minęło!

próbowałem łyżeczką .. nie mam w domu czystego noża więc chyba sobie darujemy najwidoczniej bóg tak chciał i łyżeczką się nie da..