Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-17 13:59:33 Dzięki, za pomoc. Pozdrawiam. |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-18 16:10:01 Ciekawe czy mi się uda teraz. Już raz mi Bigelektron pomógł. Teraz mam gorzej jestem 1400 km od domu, brak narzędzi. Włoskiego też nie znam. Ponoć tak naprawa w Polsce kosztuje "diagnoza 180,- naprawa wiązki 100,-. " Zaczerpnięte z forum miłośników marki toyota: Tu link
W serwisie Toyoty we Włoszech co najmniej tyle w euro. Po za tym nie wiadomo czy nie wymyślą, żeby jeszcze czegoś nie wymienić.... Podaję adres mailowy: panjarekp@gmail.com |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-18 17:04:44 Przesyłam dodatkowe zdjęcie tego podejrzanego miejsca: |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2010-07-18 18:42:31 |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-18 22:58:20 Tak, to ten kabel. Przeciąłem gąbkę zdjąłem peszel i ukazały mi się dwa cienkie przewody, biały i niebieski. Biały był cały pokieraszowany od peszla, a w jednym miejscu całkiem przecięty. Zwykła fuszerka wystarczyłaby koszulka termokurczliwa i nie byłoby kłopotu.
Jutro umówiony jestem z konserwatorem na lutowanie przewodu. Mam tylko kłopot z wypięciem wtyczki od czujnika temperatury (tą od wiązki zdjąłem łatwo. Wypięcie z dwóch stron ułatwiłoby lutowanie. Wszystko wskazuje, że problem zostanie załatwiony. Pozdrawiam z Cesenatico koło Rimini. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-07-19 00:05:23
No wlasnie wrocilem do domu,przeslalem Ci na maila zdjecie ale widze ze juz po ptokach Aby wypiac od czujnika musisz dlugim srubokretem nacisnac zatrzask na wtyczce z boku,ale nie ciagnij na chama bo jak oblamiesz zabek na czujniku to ci bedzie spadac. Co do wiazki to trzeba uciac tez ten dobry kabel -niebieski i przedluzyc oba ,bo inaczej znowu sie przetrze lub przelamie. Co do znajomosci wloskiego ,to zacznij od ...Porca putana miseria carramba i pokaz mu ten kabel ,napewno zrozumie Ripparare prolongare-naprawic przedluzyc [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-07-19 00:11:55 ] [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-07-19 00:26:26 ] |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-19 11:19:50 Tak już po ptakach. Wypiąłem wtyczkę z czujnika bez problemu. Konserwator zlutował (wstawił wstawkę z drutu) po zamontowaniu wszystko jest OK.
Dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-07-19 22:12:55
No to teraz wracając nie zapomnij jakąś flaszeczkę wina podrzucić Bigelektronowi bo gdyby nie on to byś pewnie ze 200 eurasów za wiązkę w serwisie wybulił albo i z 500 niewiem jak stoi takie gówno miłych wakacji |
panjarekp ->Toyota Parking Only<- Toyota Corolla Jelcz-Laskowice | 2010-07-20 21:59:51 Nie ma sprawy. Czuję się zobowiązany. Czekam na adres na priva.
Pozdrawiam |