RAV 4 95R 2.0 BENZYNA,AUTOMAT-GDZIE SA ELEKTROZAWORY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,czy ktos jest mi w stanie powiedziec gdzie w automacie sa elektrozawory i jak sie do nich dostac?pozdrawiam

No to jakbys pytal gdzie w silniku jest wal korbowy
Odpowiedz jest taka sama w srodku.
A po cholere chcesz sie dobrac do elektrozaworow???
Jezeli wiazka silnikowa jest sprawna bez uszkodzen,masy sa ok zwlaszcza na silnik i nadwozie,i wywala kod elektrozaworow ,to trzeba skrzynie wymienic.
Jezeli wykluczysz instalacje el to zostaje skrzynia.Nie ludz sie ze znajdziesz wewnatrz niedzialajacy zawor
Kod zaworow wywala kiedy skrzynia jest zajechana,czyli nie wykonuje tego co powinna po wysterowaniu zaworkami.
Same zaworki na sucho beda dzialac i tylko sie upaprzesz i urobisz ,a skrzynia nie bedzie dzialac.
Jeszcze lepiej jest jak sie naprawy skrzyni podejmuje profesjonalny zaklad naprawiajacy automaty.
Wtedy co prawda sie nie upaprzesz tylko zaplacisz specjalistom ktorzy sie urobia i upaprza, jednak efekt bedzie podobny... nie bedzie chodzic lub bedzie szarpac podczas zmiany biegow i sie rozleci.
Takie juz sa automaty Toyoty.
wiec jedz do dobrego elektrykusa ktory sprawdzi masy ,wiazke i jezeli ok to wymien skrzynie na sprawna uzywke z gwarancja,ale bron boze nie naprawiaj lub nie kupuj naprawianej,szkoda nerwow i pieniedzy.

z elektryka podobno jest ok w 100%.porprostu dziwnym trafem po wymianie chlodnicy wody w pozycji D zaczela ruszac z 3.nie wiem czy to dziwny zbieg okolicznosci czy fachmani cos zepsuli.

Cytat:
2010-07-28 03:14:07, horbi80 pisze:
z elektryka podobno jest ok w 100%.porprostu dziwnym trafem po wymianie chlodnicy wody w pozycji D zaczela ruszac z 3.nie wiem czy to dziwny zbieg okolicznosci czy fachmani cos zepsuli.

Pewno zepsuli

Sprawdził bym wszystkie kabelki jakie tylko się da w obrębie chłodnicy bo pan Waldek z warsztatu musiał o coś zahaczyć odpinając węże lub wyciągając chłodnicę. Hmmm... może ją wycinali bo nie mieli klucza i niechcący przecięli kabelek

Cytat:
2010-07-28 14:37:03, junior_ek pisze:
Sprawdził bym wszystkie kabelki jakie tylko się da w obrębie chłodnicy bo pan Waldek z warsztatu musiał o coś zahaczyć odpinając węże lub wyciągając chłodnicę. Hmmm... może ją wycinali bo nie mieli klucza i niechcący przecięli kabelek

Zwlaszcza ze wszystkie przylacza sa od przodu ,czyli od str.chlodnicy