[MK VII] wyczuwalny zapach benzyny...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj po zatankowaniu samochodu pojawił mi się zapach benzyny wewnątrz samochodu - wyczuwalny przy włączonym nadmuchu, w komorze silnika również wyczuwam zapach benzyny w szczególności w okolicach skrzyni biegów

co może być przyczyną

proszę o pomoc

dodam jeszcze że mam lekko rozwarstwiony tłumik środkowy - ale jeszcze nie hałasuje

Moze zalales nie tam gdzie trzeba?

na początek sprawdź czy gdzieś nie plami. może wężyk w okolicy filtra paliwa poszedł?

-----------------
FEFK #2481

Cytat:
2010-08-07 00:32:57, kylo32 pisze:
na początek sprawdź czy gdzieś nie plami. może wężyk w okolicy filtra paliwa poszedł?

teraz postawiłem go w garażu i zobaczę czy będą jakieś ślady po benzynie,

powiedz mi gdzie mam szukać filtra paliwa??

okolice ścianki odgradzającej komorę silnika od kabiny. włącz silnik i patrz wtedy pod spód. Zawsze możesz jak masz jak wejść pod auto i na macanego po szukać. Idąc od wtrysków do dołu na przykład.
tak to wygląda:

-----------------
FEFK #2481

Sprawdz czy nie podwinela sie gdzies guma na korku wlbo wlewie paliwa bo od tego tez bedzie czuc wache...

Cytat:
2010-08-07 02:46:10, rene pisze:
Sprawdz czy nie podwinela sie gdzies guma na korku wlbo wlewie paliwa bo od tego tez bedzie czuc wache...

o jakiej gumie mówisz?? o tej wewnątrz wlewu co przebija ją się nalewakiem?

W sumie to mialem na mysli ta gumowa uszczelke co jest na korku wlewu

Ja miałem dwa wycieki Pb i na początku nie było plam pod autem a śmierdziało.
W escorcie przetarł mi się wężyk paliwa w okolicach baku.
W mondeo puściła uszczelka w miejscu gdzie rura od wlewu paliwa wchodzi do baku.Poczułem zapach właśnie jak zalałem troche więcej paliwa,a później dojrzałem,że bak jest mokry i bena sobie po nim troche cieknie.

SPRAWA JUŻ ROZWIĄZANA

pojechałem dzisiaj na warsztat, gość podniósł esiego do góry i po 10 sekundach było wszystko jasne lekko przetarł się plastikowy przewód zasilający, wywalił go i wstawił gumowy zaciskając na końcach opaskami

teraz zostało mi tylko wywietrzyć samochód

dzięki wszystkim za podpowiedzi

mam nadzieje ze wstawili przewod gumowy ale "zbrojony" bo cisnienie moze Ci znowu zrobic "kuku"

Cytat:
2010-08-07 18:59:27, POMPA pisze:
mam nadzieje ze wstawili przewod gumowy ale "zbrojony" bo cisnienie moze Ci znowu zrobic "kuku"

wstawił jakiś gruby - jak go widziałem to wyglądał na taki co miał jakieś płótno czy coś po środku ścianki