Zacięcie się spryskiwacza...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem, nie wiem co sie stało, ale spryskiwacz cały czas nadaje i do tego wycieraczki tez chodzą. Cos sie zacieło , albo zepsuło. Moze ktoś miał taki problem...

pozdr...maru71

Cytat:
2010-08-27 11:04:50, maru71 pisze:
Witam, mam problem, nie wiem co sie stało, ale spryskiwacz cały czas nadaje i do tego wycieraczki tez chodzą. Cos sie zacieło , albo zepsuło. Moze ktoś miał taki problem... pozdr...maru71

nie pamiętam żeby u kogoś takowa usterka występiła

Z grubsza masz 2 możliwości :
- albo coś sie stało sie (spiekłosie) z przekaźnikiem ( skrzynka w komorze silnika) - lepiej
- albo przełącznik zespolony pod kierownicą się zbuntował - gorzej

Własnie nie wiem który i czy jest przekaznik spryskiwacza. W instrukcji tylko jest wycieraczek , rozebrałem go i na oko wygląda na ok.

W związku, że chodzi razem spryskiwacz i wycieraczki to obstawiam włącznik wycieraczek - jakieś zwarcie

Cytat:
2010-08-27 16:51:40, maru71 pisze:
Własnie nie wiem który i czy jest przekaznik spryskiwacza. W instrukcji tylko jest wycieraczek , rozebrałem go i na oko wygląda na ok.

to ten sam, jak się znasz , jesteś w stanie na oko ocenić , jak nie ...hmmm .."chłop w szpitalu umarł" ...

...ciągle zostaje przełącznik zespolony ...bo wyraźnie wygląda to na uszkodzenie sterowania czyli więcej opcji raczej nie ma ..

dzięki....

pozdr...maru71

Miałem ten sam problem i niestety dopadł mnie w trakcie powrotu ze świąt Bożego Narodzenia, gdzie padał śnieg, była chlapa i do celu miałem jakieś 200 km. Winowajca okazał się przełącznik zespolony przy kierownicy tak jak koledzy podpowiadali wcześniej.

Witam, sorry ze nie odpisywałem ale byłem w trasie. Padł oczywiscie przełacznik, wymieniłem i jest ok .
Dzięki za podpowiedz.

pozdr. maru71