[P] RS 2000 EGR- jak zaslepic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie potrzebuje malej podpowiedzi,jak zaslepic to niby napowietrzanie spalin ale nie na kolektorze wydechowym tylko ten zaworek odok EDISa? Wiem ze jeden wezyk sie zatyka na tym zaworku ale gdzie idzie drugi? Przezucilem silnik ale sie okazalo ze w MK VI mam inny kolektor wydechowy i nie zmieszcza sie sondy obok sprezarki od klimy a wczesniej wszystko co uznalem za zbedne wywalilem i teraz nie moge sobie przypomniec co i gdzie polaczyc...

Ten zaworek tez wywal.Zostanie Ci tylko wtyczka.Drugi koniec idzie do kloektora i tam zaślep,np ja w gumowy weżyk wkrecilem srubke Od razu jest luzniej pod maską.Ja wywalilem tez calą pompę absu i jest dopiero luz

Wtyczki z zaworkiem nie wywalaj, komputer będzie łapć błędy a nie o to chodzi. W momencie kiedy będzie podpięty będzie myślał, że jest APS (nie jak zapisałeś EGR).
W żadnym Escorcie nie było EGR, to jest APS
APS - Air Pulse System

Chodzilo mi wlasnie o APSa i niestety wywalilem ten zaworek i teraz czuc spalany gaz czy to moze byc wina tego czy cos innego zamieszalem w instalacji??

Jak masz wszystko wywalone to nie ma z czego czuć...dobrze kolektor zaspawales??

O jakim "spalonym gazie" mówisz?

wywal zaworek, zamontuj ecumastera i już problem błędów z głowy

Ta... i przestanie mu śmierdzieć

Mowie o LPG,zle sie spala i go czuc jak smierdzi gdy sie cofa(jazda w tyl),swiece i przewody WN nowe a silnik pracuje cicho i rowno. Kolektor byl spawany trzy lata temu i nie ma zadnych problemow...

Chodzi mi o otwory po dyszach "apsu".Jak czujesz przy cofaniu,to chyba z tyłu auta się ulatnia

Cytat:
2010-09-05 11:41:25, lukirs pisze:
Chodzi mi o otwory po dyszach "apsu".Jak czujesz przy cofaniu,to chyba z tyłu auta się ulatnia

Nie czuc zapachu LPG tylko taki specyficzny smrodek

jak ci sie sondy nie mieszcza i ich nie masz to pewnie tamtedy uciekaja spaliny i je czujesz albo dziurawy wydech.. przy odpietym alboi walnietym mapie jest tez tzw smrodek z nieprzepalonej mieszanki