Problem z Accentem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam Hyundaia Accenta z 2000 roku, w sedanie, silnik 1.3 w gazie(jeszcze z przełącznikiem-poprzedni wlasciciel auta zaoszczedzil i nie zalozyl instalacji gazowej do silniku z wtryskiem. Mam problem z autem... mianowicie czasem zdarza sie, ze na zimnym silniku rano, gdy jest np -1 nie odpala. Musze pokrecic z 6-9 razy, zeby zalapal i wtedy juz jest wszystko ok. Po pracy(po 8 h) tez od razu odpala. Nie wiem czy ma to zwiazek z tym, ale ostatnio równiez zauważyłem, ze podczas jazdy silnik mi zgasł, oborty spadły na najniższe, kontrolki wszystkie sie pokazaly i lipa. Nie mam pojecia jaki moze byc powod takiego zachowania auta. Bardzo proszę o jakies porady, bo ja niestety nie mam zielonego pojecia. Pozdrawiam:]

Jak kontrolki wszystkie sie pokazaly to chyba problem z kompem. Ja bym zbadal jeszcze przeplywomierz i czujnik polozenia 1 cylindra. Zacznij jednak od sprawdzenia wszystkich zlaczek w komorze silnika - czesto sa zasniedziale.

Okazało się, ze spec, ktory mi wymienial ostatnio swiece, uszkodzil kabel i jezdzilem przez chwile na 3 garach...stad problem sorki za zawracanie glowy ale mam jeszcze jedno pytanie, prostsze mam instalacje gazowa a tym Accentcie i chcialbym wylączyc calkowicie lampke rezerwy(benzyny), bo wiadomo swieci mi sie na okrągło... czy jest jakas mozliwosc , oprocz dolania benzyny??

lampka rezerwy - rozkrec zegar i ja zdemontuj . Pamietaj !!! jezeli instalacja gazowa nie wylacza ci pompy to ona caly czas chodzi i musi byc chlodzona. Chlodzi ja wlasnie benzyna. Jezeli jest jej za malo to pompa ci sie spali. Byly takie przypadki na forum a jezeli nie ma obiegu to moze tez przejsc membrana bo chce cisnac a nie ma gdzie.

Aha, rozumiem. Dobrze wiedziec;] ciekawe jest to, ze od jakiegos czasu, gdy rano odpalam auto z benzyny(bo tak mi ktos doradzil) auto przez ok 1,5 km mi rwie, choc benzyna w baku jest... dopiero jak przejade 2-3 km, albo przelacze na gaz to jest ok. Moze to byc filtr paliwa??? Albo problem z pompą??

Nie wiem. Moze czujnik temperatury , przeplywomierz ????

pompa paliwa pracuje ciągle czy samochód jest na benzynie , czy na gazie . Jeśli masz mniej niż 1,4 baku paliwa to automatycznie zacierasz pompę paliwa. Układ paliwowy w tym silniku nie posiada regulatora paliwa na listwie co powoduje szybsze wykańczanie pompy paliwa . Wymień pompę paliwa może być najtańsza, problem powinien sam zniknąć . Wcześniej zrób diagnostykę komputerową czy wszystko gra bo zdjęcie klemy nie kasuje błędów w tym modelu