Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MariuszY Kandydat na Kandaydata Lada 21043 Lublin | 2010-10-13 20:18:12 Dopadł mnie problem w moim 2104
Ostatnio po gwałtownym hamowaniu zauważyłem niepokojące objawy: 1. pedał hamulca bierze baaardzo wysoko (nie wchodzi więcej niż 5cm przy pełnym napieraniu nogą), 2. mam wrażenie, że tył nie hamuje wcale - poparte próbą odpowietrzenia z tyłu - nie leci dosłownie kropla płynu nawet po wykręceniu całkowitym odpowietrzaczy. Żeby uniknąć pytań dodam, że wszystko to stało się w jednej chwili (po hamowaniu), tylne hamulce przeszły kompleksową wymianę 3 miesiące temu (wszystko oprócz korektora hamowania oraz przewodu z jednej strony). Płynu nie wymieniałem, tylko dolewałem. Odpowietrzanie po wymianie zrobiłem bardzo dokładnie i wszystko grało do wczoraj. Pompa hamulcowa liczy sobie roczek, więc trudno przyjąć, że to jej wina. Jedyne co przychodzi mi na myśl to przewód między pompą a korektorem. Czy jego niedrożność może skutkować objawami jak powyższe? Proszę o sugestie jak mogę to rozwiązać. P. S. Pomimo powyższych przód działa jak brzytwa, koła nie są zblokowane. |